• Business

    Σε πλειστηριασμό οδηγείται το 35,7% στα Αττικά Πολυκαταστήματα από τις τράπεζες

    Attica

    Το Attica του Citylink


    Στον πλειστηριασμό του ποσοστού 35,7% που διαθέτουν ως ενέχυρο στα Αττικά Πολυκαταστήματα οδηγούνται οι τράπεζες, μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχε αιτηθεί η Folli Follie για την υπαγωγή της σε καθεστώς εξυγίανσης.

    Οι τράπεζες που ελέγχουν ήδη το 10,4% των Αττικών Πολυκαταστημάτων αποκτούν μετά τη χθεσινή απόφαση και τον έλεγχο του υπολοίπου 25,27%, που δεν τελεί πλέον υπό καθεστώς προστασίας. Με τον τρόπο αυτό λύνονται ουσιαστικά τα χέρια των τεσσάρων τραπεζών να προχωρήσουν στη διάθεση του συνολικού ποσοστού που έχουν αποκτήσει ως ενέχυρο στην επιχείρηση και σύμφωνα με πληροφορίες προκρίνουν τη μέθοδο της πώλησης μέσω πλειστηριασμού.

    Το θέμα εξετάζεται από νομικής απόψεως προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία της διαδικασίας, που θα φέρει τις τέσσερις τράπεζες, Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς ένα βήμα πριν από τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie.

    Όπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη με γνώση του θέματος μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση οι τράπεζες μπορούν πλέον να κινηθούν άμεσα, αλλά και μόνες τους σε σχέση με τους υπόλοιπους πιστωτές, δηλαδή τους ομολογιούχους, οι οποίοι δεν έχουν ενέχυρο στην επιχείρηση Αττικά Πολυκαταστήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θα προϋπέθετε τη συναίνεση της διοίκησης της Folli Follie, κάτι που όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να διασφαλιστεί.

    Ζητούμενο παραμένει η στάση που θα κρατήσουν οι ήδη μέτοχοι του 51% στα Αττικά Πολυκαταστήματα, δηλαδή οι κ. Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης και Αλ. Σγουμπόπουλος που διατηρούν και προτιμησιακό δικαίωμα στη διαδικασία πώλησης και οι οποίοι έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να αναλάβουν και το υπόλοιπο ποσοστό, που έχουν ενεχυριάσει οι τράπεζες.

    Η λύση που εξετάζουν οι τράπεζες είναι η πώληση να γίνει μέσα από τη διαδικασία του πλειστηριασμού, δηλαδή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αυτό σημαίνει ότι οι βασικοί μέτοχοι στα Αττικά Πολυκαταστήματα, θα πρέπει να διεκδικήσουν την εξαγορά του παραπάνω ποσοστού μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας, που μπορεί να προσελκύσει και το ενδιαφέρον και άλλων αγοραστών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Κώστας Χαϊτογλου χρωστάει 130 εκατ. όμως έχει φιλίες με τον Αντώνη Σαμαρά – Τι γίνεται με Folli και Αττικά Πολυκαταστήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Λαμπρόπουλος (Αττικά Πολυκαταστήματα) στο mononews: «Θέλουμε και μπορούμε να αποκτήσουμε το ποσοστό της FF στα Attica»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Δεν πείστηκε το δικαστήριο από τα επιχειρήματα των Κουτσολιούτσων-Άρση προστασίας από πιστωτές



    ΣΧΟΛΙΑ