• Business

    ΣΔΙΤ για τη στέγαση της Γενικής Γραμματείας Υποδομών με προϋπολογισμό 112,5 εκατ. ευρώ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Υπ. Μεταφορών: Καλύτερη η εικόνα στο Κέντρο με τον δακτύλιο αλλά και λόγω σειράς μέτρων

    Κώστας Αχ. Καραμανλής


    Με την έγκριση του Τεύχους Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή προχωρά η διαδικασία για το έργο «Ανέγερση Κτηριακών Εγκαταστάσεων για τη Στέγαση των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.», προϋπολογισμού 112,5 εκατ. ευρώ.

    Για το νέο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών (Γ.Γ.Υ.) στην οδό Πειραιώς 166 στην Αθήνα, προηγήθηκε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και το πρώτο βραβείο απέσπασε το αρχιτεκτονικό γραφείο ARSIS Architects.

    Ειδικότερα, το αντικείμενο της προς ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση ενός λειτουργικού, σύγχρονου κτηριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Γ.Γ.Υ. του ΥΠ.Υ.ΜΕ. και το οποίο θα σχεδιαστεί με βάση τις «Αρχές» του Βιοκλιματικού Σχεδιασμού και θα πρέπει να επιτύχει πιστοποίηση LEED (Silver ή ανώτερο).

    Το έργο περιλαμβάνει επίσης μία πεζογέφυρα επί της οδού Πειραιώς που εξασφαλίζει την πρόσβαση στο κτήριο καθώς και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, τμήμα του οποίου βρίσκεται σε όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ο.Σ.Ε. Α.Ε. που διαχειρίζεται η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., το οποίο θα αποτελεί ουσιαστικά την πρόσβαση μεταξύ του υπό ανέγερση κτηριακού συγκροτήματος και του σταθμού «Ρουφ» του Προαστιακού σιδηροδρόμου.

    Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται και η διάνοιξη οδού που προβλέπει το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, καθώς και η κατεδάφιση των υφιστάμενων κτισμάτων σε τμήμα του οικοπέδου.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων από τη λειτουργία και τη συντήρηση των υφιστάμενων κτιρίων της Γ.Γ.Υ.

    Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης (ΙΦΣ) θα υλοποιήσει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση του κτηριακού συγκροτήματος και του περιβάλλοντος χώρου.

    Αρμόδια για το έργο είναι η Διεύθυνση Κτηριακών Υποδομών (Δ21) του υπουργείου Υποδομών.

    Διαβάστε επίσης

    Νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις: Τι αλλάζει στην παραγωγή και εκτέλεση των δημοσίων έργων



    ΣΧΟΛΙΑ