• Business

    Σαρρηγεωργίου (ΕΕΑΕ): Έχουμε λύσεις για το ασφαλιστικό κενό – Κίνητρα σε υγεία, κατοικίες και φυσικές καταστροφές

    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ


    Η ασφαλιστική αγορά έχει λύσεις για να γεφυρωθεί το ασφαλιστικό κενό και τις έχουμε καταθέσει στην κυβέρνηση, επεσήμανε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου από το 24ο Συνέδριο (αντ)Ασφαλιστών στην Ύδρα.

    «Εμείς έχουμε τις λύσεις το θέμα είναι να φτάσει το κράτος στο σημείο να πει ότι πρέπει να αυξηθούν τα κίνητρα, ωστόσο δεν είναι ακόμα σε αυτό το σημείο» εξήγησε ο ίδιος.

    Ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε ότι «το μέτρο μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 10%, για το οποίο παλέψαμε, ήταν ένα μέτρο που λειτούργησε, ωστόσο αυτό μόνο δεν αρκεί. Το κίνητρο αυτό πρέπει να αυξηθεί, να πάει πάνω από το 10%, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει ακόμα άμεσα. Έγινε η αρχή και αυτό είναι ένα θετικό δείγμα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

    Παράλληλα ο κ. Σαρρηγεωργίου μίλησε για τη φορολογία, εξηγώντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει ο φόρος του 15%. «Η λύση που προτείνουμε είναι η κυβέρνηση να κόψει από τους φόρους που δεν μαζεύει πραγματικά λεφτά και αν τους κατεβάσει θα παίξει μεγάλο ρόλο στο να αυξήσει την ασφαλιστική κάλυψη στο σπίτι, στην υγεία. Είναι μια κουβέντα η οποία γίνεται, έχει τεθεί στο τραπέζι και εξελίσσεται» είπε ο ίδιος.

    Παράλληλα ζήτησε την υποχρεωτική ασφάλιση  των επιχειρήσεων με τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ και των κατοικιών, αλλά και να καταστεί φτηνότερο το ασφάλιστρο και προσιτό προς τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Αυτό το μέτρο θα φέρει κι άλλους πολίτες στην ασφάλιση, βοηθάει στην συνειδητοποίηση όταν η ασφάλιση περιλαμβάνει και μικρότερες επιχειρήσεις, εξήγησε. «Ένα από τα μέτρα που επίσης προτείναμε είναι να μην υπογράφει ο ορκωτός σε περίπτωση που μια επιχείρηση δεν φέρει τις κατάλληλες καλύψεις».

    Ο κ. Σαρρηγεωργίου μίλησε για την αύξηση της πελατειακής βάσης μέσω έκδοσης νέων προϊόντων, με τον ίδιο να λέει ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με κυβερνητική παρέμβαση και σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που τελικά θα οδηγήσουν στην υποχρεωτική ασφάλιση των κατοικιών και των επιχειρήσεων.

    Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ είπε ότι η αγορά έχει μέλλον και στα συνταξιοδοτικά και στα νοσοκομειακά αλλά και στις φυσικές καταστροφές.

    Μέτρα γρηγορότερα

    Την ίδια μέρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο κ. Σαρρηγεωργίου ζήτησε από την κυβέρνηση εκτός από περισσότερες μεταρρυθμίσεις και μεγαλύτερη ταχύτητα.

    Ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε ότι πλέον η κυβέρνηση βλέπει με μικρότερη καχυποψία την ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία, «κάθεται» με μεγαλύτερη ευκολία στο τραπέζι ώστε να συζητήσει για τα θέματα της ασφαλιστικής αγοράς σε σύγκριση με το παρελθόν.

    «Αυτή τη περίοδο, παρά τις δυσκολίες όπως οι πόλεμοι αλλά και ο πληθωρισμός, ο ασφαλιστικός κλάδος παραμένει ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας και πλέον οι μεταρρυθμίσεις που συζητούνται με την κυβέρνηση αναμένεται να βοηθήσει την αγορά αλλά πάνω από όλα το συμφέρον του Έλληνα πολίτη» είπε.

    Παράλληλα ο κ. Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων, που ανέρχονται στις 550 Χιλ. γεγονός που είναι επιβλαβές τόσο για την κοινωνία όσο και για την ελληνική οικονομία.

    Διαβάστε επίσης:

    Σαρρηγεωργίου προς κυβέρνηση: Συνεχίστε αλλά θέλουμε περισσότερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα

    ΔΕΣΦΑ: Έναρξη της δεσμευτικής φάσης για την υλοποίηση των βασικών έργων επέκτασης του Κάθετου Διαδρόμου

    Πέτρος Παππάς: Εκτίναξη των κερδών της Star Bulk στο πρώτο τρίμηνο – Αισιοδοξία για την αγορά ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ