• Business

    Σακελλαρίδη: Αισιόδοξη η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας μετά το Brexit

    • NewsRoom
    Σακελλαρίδη

    Χρ. Σακελλαρίδη, πρόεδρος ΠΣΕ


    Στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις στην μετά Brexit εποχή αναφέρθηκε η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου – Ενημέρωση Ελληνικών Επιχειρήσεων για τις κύριες μεταβολές από 01.01.2021».

    Την εκδήλωση διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Enterprise Greece, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων και τον ΣΕΒΕ – Σύνδεσμο Εξαγωγέων.

    Η κ. Σακελλαρίδη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου, σχολιάζοντας το διμερές εμπόριο Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου στη μετά Brexit εποχή τόνισε πως οι δεσμοί ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι ιστορικοί και διαχρονικοί. Επιπλέον, δήλωσε πεπεισμένη και αισιόδοξη ότι θα διατηρηθεί η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών προς τη Μεγάλη Βρετανία, «με δεδομένη και την τιτάνια προσπάθεια που έχει καταβληθεί από την Πολιτεία σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα το εξαγωγικό εμπόριο». Ήδη, όπως είπε η ίδια, η προσπάθεια έχει αποδώσει καρπούς, βάζοντας το διμερές εμπόριο Ελλάδας – Μεγάλης Βρετανίας σε θετική τροχιά.

    Υπογράμμισε μάλιστα πως τα ελληνικά τρόφιμα κατάφεραν να διατηρήσουν τη δυναμική τους στην αγγλική αγορά ακόμη και στη διάρκεια της πανδημίας, αποδεικνύοντας πως εξακολουθούν να απολαμβάνουν της αποδοχής των βρετανών καταναλωτών ενώ κλείνοντας εστίασε στις προοπτικές που ανοίγονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο κερδίζει ολοένα και περισσότερο χώρο.

    Η πρόεδρος υπενθύμισε ότι η Μεγάλη Βρετανία παραμένει και το 2020 η 7η σημαντικότερη εξαγωγική αγορά για τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες στο εξωτερικό, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας με το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το 2019 για πρώτη φορά πλεονασματικό, μετά την τριετία 2015 έως το 2018, κατά την οποία ήταν ελλειμματικό.

    Διαβάστε επίσης:

    Aegean: Έκτακτη ΓΣ στις 12 Μαρτίου για την ΑΜΚ – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

    Αναπτυξιακός νόμος: Ξεκινάει σύντομα η έκδοση των ατομικών αποφάσεων υπαγωγής των 153 επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς ενίσχυσης των ΜμΕ

    Ηλεκτρονικά ραντεβού και στον e-ΕΦΚΑ μέχρι τον Ιούνιο- Ενιαίο call center

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ