• Κοινωνία

    Ηλεκτρονικά ραντεβού και στον e-ΕΦΚΑ μέχρι τον Ιούνιο- Ενιαίο call center

    Χαμηλό ποσοστό επιτυχίας δικηγόρων και λογιστών για την έκδοση συντάξεων

    Κωστής Χατζηδάκης


    Στη δημιουργία ενιαίου call center που θα εξυπηρετεί τους πολίτες για ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αλλά και όλους του εποπτευόμενους φορείς από αυτό όπως ο ΟΑΕΔ, ο e-ΕΦΚΑ, o ΟΠΕΚΑ εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης κατά την διάρκεια παρουσίασης του νέου ΟΑΕΔapp.

    Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν σε λειτουργία 7 τηλεφωνικά κέντρα, τα οποία υπολειτουργούν και μάλιστα με ωράριο που δεν εξυπηρετεί τους πολίτες.

    Όπως διευκρίνισε αυτό θα αλλάξει τους προσεχείς μήνες με στόχο μέσα στο πρώτο εξάμηνο να υπάρχει ένα ενιαίο call center στελεχωμένο με προσωπικό με εξιδεικευμένες γνώσεις που θα μπορεί να απαντά στις ερωτήσεις των πολιτών ή να τους παραπέμπει στις αρμόδιες υπηρεσίες εξυπηρέτησης του εκάστοτε εποπτευόμενου οργανισμού.

    Σε περίπτωση που δεν γνωρίζει ο υπάλληλος την απάντηση στο ερώτημα του πολίτη θα υπάρχει υπηρεσία back office, η οποία θα οφείλει άμεσα να δώσει την απαιτούμενη πληροφορία στον ενδιαφερόμενο. Ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η υπηρεσία αυτή να παρέχεται δωρεάν στους πολίτες, όπως έγινε και στην περίπτωση της ΔΕΗ.

    Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «Η τακτική του κατεβασμένου ή και του σπασμένου τηλεφώνου θα τελειώσει και ο πολίτης θα λαμβάνει απάντηση στο ερώτημα του γρήγορα και έγκυρα. Θα αξιοποιήσουμε και τα ΚΕΠ προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη που δεν έχει τις ψηφιακές δεξιότητες ή που ζει σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν υποκαταστήματα π.χ. του e-ΕΦΚΑ ή του OAEΔ».

    Μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι η καινοτόμος υπηρεσία myDeskLive, η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω βιντεοκλήσης, θα επεκταθεί πέραν από τον ΟΑΕΔ και την πολύ πετυχημένη εκδοχή του myOAEDlive, στον e-ΕΦΚΑ και για αυτό το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.



    ΣΧΟΛΙΑ