• Business

    Σ. Μόλαρης: Πούλησε το παλαιότερο πλοίο της η Empire Bulkers

    Σταμάτης Μόλαρης Empire Bulkers

    Σταμάτης Μόλαρης, επικεφαλής Empire Bulkers


    Στην πώληση του παλαιότερου πλοίου της, του Ata M (χωρητικότητας 53.000 dwt, κατασκευής 2003), φέρεται να προχώρησε η ναυτιλιακή Empire Bulkers, συμφερόντων του εφοπλιστή Σταμάτη Μόλαρη, χωρίς να είναι γνωστή η ταυτότητα του αγοραστή.

    Το πλοίο, που η Empire Bulkers είχε αποκτήσει τον Ιούλιο του 2015 έναντι 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων από την ιαπωνική Nisshin Shipping, φέρεται να πωλήθηκε έναντι 8 εκατομμυρίων δολαρίων, μία τιμή που συνάδει με τα δεδομένα της εποχής, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds.

    Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα η εταιρεία πήρε πίσω το πωλητήριο που είχε βάλει στο χωρητικότητας 76.000 dwt πλοίο Jasmine A (κατασκευής 2006), καθώς οι προσφορές που έλαβε για την πώλησή του ήταν πολύ κατώτερες των προσδοκιών της.

    Η Empire Bulkers απέκτησε το εν λόγω πλοίο μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, σε τιμή που θεωρήθηκε τότε πολύ καλή, στα 8 εκατομμύρια δολάρια, και με την πώλησή του περίμενε πως θα αποκόμιζε ένα σημαντικό κέρδος. Ωστόσο, το ενδιαφέρον για το πλοίο ήταν περιορισμένο, και οι υψηλότερες προσφορές που δέχθηκε η εταιρεία μόλις μετά βίας ξεπερνούσαν τα 8 εκατομμύρια δολάρια, παρότι σύμφωνα με το VesselsValue η αξία του εκτιμάται στα 11,3 εκατομμύρια δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου η Empire Bulkers είχε αποκτήσει και το φορτηγό πλοίο Maverick Gunner που ανήκε στην επίσης ελληνικών συμφερόντων ιστορική ναυτιλιακή Efploia Shipping, και το οποίο είχε βγει σε πλειστηριασμό από την ελβετική τράπεζα Credit Suisse που το είχε επισχέσει και παρέμενε αγκυροβολημένο από τον Ιούνιο του 2016 στο λιμάνι της Σιγκαπούρης. Η ναυτιλιακή, σύμφωνα με τους brokers, κατέβαλε το ποσό των 13,25 εκατ. δολαρίων για την απόκτησή του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγγελική Φράγκου: Αισιοδοξία, παρά τη δύσκολη αγορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή! Γιατί ο Γιάννης Αγγελικούσης διαλύει πλοίο για πρώτη φορά από το 2013

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μιχάλης Μποδούρογλου: Ο στόλος της ναυτιλιακής του συρρικνώνεται



    ΣΧΟΛΙΑ