• Bons Vivants

    Rolex: Πώς θα επηρεάσει τις τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας η πτώση των επιτοκίων

    • Bloomberg
    Rolex

    Rolex


    Οι τιμές στα μεταχειρισμένα πολυτελή ρολόγια ισχυρών brands όπως οι Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet κατρακύλησαν, την περίοδο που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια για να μειώσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό, σύμφωνα με το Bloomberg Subdial Watch Index.

    Τώρα υπάρχει λόγος η πίεση στις τιμές να περιοριστεί.

    Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σηματοδότησε την Τετάρτη ότι το τέλος του πιο μεγάλου κύκλου αυξήσεων επιτοκίων της τελευταίας γενιάς είναι πλέον κοντά.

    Το κόστος δανεισμού θα μπορούσε να αρχίσει να υποχωρεί το επόμενο έτος, με τις αναμενόμενες μειώσεις επιτοκίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ.

    Used Rolex and Patek Prices Fall as Lending Rates Rise | US interest rates and watch prices move in opposite directions
    Οι τιμές των μεταχειρισμένων Rolex και Patek μειώνονται καθώς αυξάνονται τα επιτόκια δανεισμού

    Μια αντιστροφή της μέχρι τώρα πορείας των επιτοκίων θα μπορούσε να επηρεάσει τις αποτιμήσεις των μεταχειρισμένων ρολογιών, δήλωσε η Christy Davis, συνιδρύτρια της Subdial, μιας πλατφόρμας πωλήσεων second hand ρολογιών πολυτελείας, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

    «Καθώς κοιτάμε προς το 2024, η δυνατότητα για μια ήπια προσγείωση σταθερών και τελικά μειούμενων επιτοκίων είναι λόγος αισιοδοξίας στην αγορά ρολογιών», είπε.

    Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές των 50 πιο εμπορεύσιμων μοντέλων ρολογιών ανά αξία συναλλαγής, έχει υποχωρήσει περίπου 10% το 2023. Τώρα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο άνω των δύο ετών, μετά από την κορύφωση της ανόδου που σημείωσε στις αρχές του 2022.

    Η ζήτηση για ακριβά μεταχειρισμένα ρολόγια από τις κορυφαίες ελβετικές μάρκες εκτινάχθηκε στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές που έμειναν στο σπίτι, γεμάτοι με μετρητά, επιδόθηκαν σε ξέφρενες αγορές μέσω διαδικτύου.

    Η φρενίτιδα αυτή έλαβε τέλος όταν αυξήθηκε το κόστος δανεισμού, σφυροκοπώντας τη ζήτηση για κερδοσκοπικά περιουσιακά στοιχεία.

    Οι τιμές των ρολογιών υποχώρησαν περισσότερο μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου του 2022, όταν η Fed πραγματοποίησε τις μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων, είπε η Davis.

    Ενώ οι τιμές για τα μοντέλα ρολογιών με τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν μειωθεί δραματικά, ορισμένα από αυτά συμπεριλαμβανομένων των Rolex Daytona, Patek Philippe Nautilus και Audemars Piguet Royal Oak, συνεχίζουν να διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά πολύ πάνω από τις τιμές λιανικής.

    Διαβάστε ακόμη:

    Rolex, Patek Philippe, Οmega: Το πάρτι στα ρολόγια πολυτελείας τελείωσε

    Αύξηση εξαγωγών στα ελβετικά ρολόγια – Μειώνεται το ενδιαφέρον για τα ακριβά μοντέλα

    Bucherer: Ο δισεκατομμυριούχος που έβαλε τέλος σε μια δυναστεία 135 χρόνων και η σχέση με τη Rolex



    ΣΧΟΛΙΑ