• Business

    Richemont: Εξαγοράζει το πολυτελές brand παπουτσιών Gianvito Rossi

    Richemont: Νέα κίνηση στην αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου - Τι σχεδιάζει για την Yoox Net-A-Porter

    Ο πρόεδρος της Richemont, Johann Rupert


    Το πλειοψηφικό μερίδιο της ιταλικής εταιρείας Gianvito Rossi, αγόρασε η Richemont, σε μια προσπάθεια επέκτασης του χαρτοφυλακίου του.

    Αν και οι όροι της αγοράς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί, ο όμιλος που έχει την εταιρεία των πολυτελών ρολογιών Cartier ανέφερε ότι το deal δεν θα έχει αντίκτυπο στα ετήσια αποτελέσματα κατά το τρέχον οικονομικό έτος.

    Ο διάσημος υποδηματοποιός Gianvito Rossi, έχει στη συλλογή του τα μοντέλα Gianvito και Bijoux, τα οποία κοστίζουν από 700 έως και 1.041 δολάρια, με πολλές celebrities όπως η Κένταλ Τζένερ και η Ριάνα να έχουν φορέσει στο κόκκινο χαλί δημιουργίες του.

    Λεπτομέρειες για το deal

    Ο Rossi, ιδρυτής του brand και διευθύνων σύμβουλος θα διατηρήσει το μειοψηφικό μερίδιο.

    Ξεκίνησε την εταιρεία του το 2006 στο Ο Rossi, ο οποίος ίδρυσε και ηγείται της μάρκας ως διευθύνων σύμβουλος, θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην επιχείρηση. Η εταιρεία ξεκίνησε το 2006 στο Σαν Μάουρο Πάσκολι της Ιταλίας, με έσοδα λίγο κάτω από 100 εκατομμύρια ευρώ και κερδοφορία, σύμφωνα με στοιχεία.

    Σημειώνεται ότι η Richemont, εκτός από την Cartier και μια σταθερή σειρά ωρολογοποιών όπως η Vacheron Constantin και η IWC, ελέγχει, μεταξύ άλλων, τη μάρκα μόδας Chloé και την εταιρεία κατασκευής ρούχων γκολφ Peter Millar.

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοδος των τιμών στα μεταχειρισμένα ρολόγια Omega, Cartier – Συνεχίζεται η πτώση στα Rolex

    Richemont: Η Κίνα έδωσε ώθηση στις πωλήσεις της ιδιοκτήτριας της Cartier

    Μια χιτσκοκική ηρωίδα με τα κοσμήματα της νέας σειράς του Cartier



    ΣΧΟΛΙΑ