• Business

    Ριάνα: Η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος της Αμερικής – Στα 1,4 δισ. δολάρια η περιουσία της

    • NewsRoom
    Ριάνα

    Ριάνα


    Μπορεί να μην μεγάλωσε στο Μανχάταν ή στο Χόλυγουντ, ωστόσο, κατάφερε να βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής.

    Η 34χρονη τραγουδίστρια και CEO της εταιρείας Fenty Beauty, Ριάνα, κατατάχθηκε στην 21η θέση της λίστας αλλά είναι η μοναδική αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος κάτω των 40 ετών που περιλαμβάνεται σε αυτή.

    Η περιουσία της ανέρχεται σε 1,4 δισ. δολάρια και μέρος της προέρχεται από την επιτυχημένη μουσική της καριέρα. Ωστόσο, αυτό που της έδωσε ώθηση είναι οι τρεις εταιρείες λιανικής που έχει ιδρύσει: Fenty Beauty, Fenty Skin και Savage X Fenty.

    Τον περασμένο Μάρτιο, το Bloomberg ανέφερε σε άρθρο του ότι η εταιρεία εσωρούχων Savage X Fenty στην οποία η Ριάνα κατέχει ποσοστό 30%, συνεργάζεται με τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και Morgan Stanley και εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει δημόσια προσφορά με εκτιμώμενη αποτίμηση στα 3 δισ. δολάρια.

    Κατέχει επίσης το ήμισυ της Fenty Beauty, η οποία είχε έσοδα 550 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Το άλλο μισό της εταιρείας ανήκει στον γαλλικό όμιλο ειδών πολυτελείας LVMH (Louis Vuitton).

    Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά αναφέρει το CNBC, ωστόσο η Ριάνα είχε δηλώσει το 2019, στο T Magazine των New York Times ότι επειδή δεν σχεδίαζε ποτέ να κάνει περιουσία, η επίτευξη αυτών των οικονομικών ορόσημων «δεν θα την σταματήσει από την εργασία της».

    Η εννέα φορές νικήτρια του βραβείου Grammy είπε επίσης: «Τα λεφτά μου δεν είναι για μένα. Υπάρχει πάντα η σκέψη ότι μπορώ να βοηθήσω κάποιον άλλο». «Ο κόσμος μπορεί πραγματικά να σε κάνει να πιστέψεις ότι τα λάθος πράγματα είναι προτεραιότητα και σε κάνει να χάνεις πραγματικά τον πυρήνα της ζωής, τι σημαίνει να είσαι ζωντανός».

    Το 2012, η ​​τραγουδίστρια και επιχειρηματίας ξεκίνησε ένα φιλανθρωπικό fund, το Clara Lionel Foundation (CLF). Στόχος του είναι να «υποστηρίξει και να χρηματοδοτήσει πρωτοποριακές πρωτοβουλίες στην εκπαίδευση και την εκπαίδευσης και την κλιματική ανθεκτικότητα», σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

    Μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες της, η οποία ξεκίνησε ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος, ήταν η συγκέντρωση 60 εκατ. δολαρίων για γυναίκες και παιδιά που επηρεάστηκαν από τον HIV/AIDS, μέσω των πωλήσεων της σειράς κραγιόν που δημιούργησε η τραγουδίστρια με την MAC Cosmetics.

    Τον Ιανουάριο, η CLF συνεργάστηκε με την πρωτοβουλία #SmartSmall του συνιδρυτή του Twitter Jack Dorsey για να δωρίσει συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια σε 18 διαφορετικές ομάδες που ασχολούνται με το κλίμα.

    «Στο CLF, μεγάλο μέρος της δουλειάς βασίζεται στο γεγονός ότι οι κλιματικές καταστροφές, οι οποίες αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση, δεν επηρεάζουν όλες τις κοινότητες εξίσου, με αυτές των έγχρωμων και νησιωτικών εθνών να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο βάρος της κλιματικής αλλαγής», επισήμανε η Ριάνα σε δήλωση της τον Ιανουάριο.

    Η επόμενη νεότερη δισεκατομμυριούχος στη λίστα του Forbes είναι η 41χρονη Κιμ Καρντάσιαν, η οποία έχει καθαρή περιουσία 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η εταιρεία εσωρούχων της Ριάνα βλέπει το χρηματιστήριο με αποτίμηση 3 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ