• Business

    «Restart» επιχειρεί η Audio Visual – Στοχεύει σε κέρδη και μέρισμα το 2022


    «Ολική επαναφορά» επιχειρεί η Audio Visual, αλλάζοντας ριζικά τη δομή, το όνομα και τη λειτουργία της.

    Η εταιρεία, η οποία από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται AVE, θεωρεί πως έχει όλα τα φόντα να πετύχει δυναμική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και να μεγαλώσει σημαντικά το αποτύπωμά της στην ελληνική αγορά.

    Εκτιμά, μάλιστα, πως είναι εφικτό να εμφανίσει κέρδη μέσα στην επόμενη διετία και να διανέμει μέρισμα στους μετόχους της το 2022, για πρώτη φορά ύστερα από δεκαπέντε χρόνια.

    Όπως ανέφερε χθες η διοίκηση του ομίλου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, έχοντας υλοποιήσει με επιτυχία μια ΑΜΚ και μια εξαγορά, η εταιρεία μπορεί πλέον να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία. Αισιοδοξία, η οποία αποτυπώθηκε στο 5ετές business plan που κατέστρωσε μαζί με την Deloitte, με τον πήχη να τίθεται ψηλά.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία στοχεύει σε πωλήσεις 200 εκατ. ευρώ έως το 2024 από περίπου 100 εκατ. ευρώ το 2019, με βασικό μοχλό τη θυγατρική Kristelcom που αποκτήθηκε πέρυσι.

    Η τελευταία, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της εμπορίας κινητών τηλεφώνων, αξεσουάρ και άλλων προϊόντων τεχνολογίας είναι αρκετά εύρωστη (έχει EBITDA 3 εκατ. ευρώ και μηδενικό δανεισμό) εκτιμάται πως μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στα μεγέθη του ομίλου.

    Μόνο από την πλήρη ενοποίησή της υπολογίζεται να εισρεύσουν φέτος στα ταμεία περίπου 40 με 45 εκατ. ευρώ ενώ από την ανάπτυξή των πωλήσεών της θα μπουν άλλα 40 με 45 εκατ. ευρώ.

    Άλλα 10 με 15 εκατ. ευρώ εκτιμάται πως θα συνεισφέρει η θυγατρική IGE, η οποία δραστηριοποιείται στη διανομή videogames, gadgets, laptops και παραδοσιακά παιχνίδια ενώ από 3 εκατ. έως 5 εκατ. ευρώ υπολογίζεται να προσθέσουν οι υπόλοιπες επιχειρηματικές μονάδες, μεταξύ των οποίων οι κινηματογράφοι Odeon και το Allou Fan Park.

    Μάλιστα για τους κινηματογράφους Odeon ειπώθηκε πως αναμένεται σημαντική τόνωση της κίνησης, μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την πνευματική ιδιοκτησία που θα βάλει φρένο στην «πειρατεία» από το Διαδίκτυο.

    Ενδιαφέρον για placement

    Πέρα από την ανάπτυξη των πωλήσεων, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στη μείωση του δανεισμού. Σύμφωνα με τον Θωμά Ρούμπα, Εντεταλμένο Σύμβουλο της Audio Visual, οι προσπάθειες για τη δραστική μείωση των δανείων αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2021, συμβάλλοντας στην αύξηση της καθαρής θέσης του ομίλου.

    Ο κ. Ρούμπας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πρόθεση έκδοσης εταιρικού ομολόγου, αλλά ούτε και εξόδου της μετοχής από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Αντίθετα, είπε πως ο βασικός μέτοχος ενδιαφέρεται να αυξήσει το free float μέσα από placement σε μακροπρόθεσμους επενδυτές.

    Όσον αφορά στη συγκυρία που επέλεξε ο βασικός μέτοχος (οικογένεια Θ. Βαρδινογιάννη) να επενδύσει, ανέφερε πως αυτό έγινε γιατί τώρα νιώθει ασφαλής για το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον και πιστεύει πως ήταν το σωστό timing να τοποθετήσει τα κεφάλαια του.

    Η Audio Visual Enterprises SA είναι ένας πολυμετοχικός Όμιλος επιχειρήσεων με πολυσχιδή δραστηριότητα που εστιάζει, αλλά δεν περιορίζεται, στη διανομή καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

    Ιδρύθηκε το 1982, ως εταιρεία διανομής ταινιών Video στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έκτοτε, έχει διεισδύσει ευρέως στον κλάδο της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας αποτελώντας ένα σύνολο εταιρειών το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών δραστηριοτήτων (κινηματογράφος, video, τηλεόραση, πάρκα ψυχαγωγίας, τεχνολογία, κλπ.).

    Σήμερα ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 650 εργαζόμενους. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην Πάρνωνος 3, στο Μαρούσι, ενώ διαθέτει επίσης γραφεία στην Εθνικής Αντιστάσεως 104, στην Παλλήνη, τα οποία βρίσκονται υπό πλήρη ανακαίνιση. Διαθέτει επίσης ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Κορωπί.



    ΣΧΟΛΙΑ