• Η “σκοποβολή” της Λαζαράκου, οι εθελουσίες των τραπεζών, το βιβλίο του Ψυχάρη και το παρασκήνιο της Fraport

    Οι καμπάνες της Βασιλικής Φωτιά έχουν πάρει στις διευθύνσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η πρόεδρος της Βασιλική Λαζαράκου αποφάσισε να ρίξει τσουχτερά πρόστιμα συνολικού ύψους 640.000 ευρώ.  Η ποινή έφθασε στα γραφεία 5 εταιρειών. Η απόφαση επικυρώθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής.  Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι τον Σεπτέμβριο […]

    the wise man
    relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)
    the wise man

    Οι καμπάνες της Βασιλικής

    Φωτιά έχουν πάρει στις διευθύνσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η πρόεδρος της Βασιλική Λαζαράκου αποφάσισε να ρίξει τσουχτερά πρόστιμα συνολικού ύψους 640.000 ευρώ. 

    Η ποινή έφθασε στα γραφεία 5 εταιρειών. Η απόφαση επικυρώθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής. 

    Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι τον Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν και άλλα πρόστιμα καθώς η Βασιλική, η οποία βρίσκεται στο γραφείο της από το πρωί έως το βράδυ, έχει δώσει εντολή να ελεγχθούν όλες οι υποθέσεις μία προς μία και η Επιτροπή να μην χαριστεί σε κανέναν.

    Οι καμπάνες αφορούσαν από χειραγώγηση μετοχής μέχρι παραπληροφόρηση του επενδυτικού κοινού για τις αποδόσεις προϊόντων asset management και ασφαλιστικών. Προσδεθείτε, έρχονται κι άλλα… 

    Θύμα η AUDIO VISUAL

    A, μεταξύ των θυμάτων χειραγώγησης βρέθηκε και η μετοχή της AUDIO VISUAL, βασικοί μέτοχοι της οποίας είναι οι Ιωάννης και Νίκος Βαρδινογιάννης, παιδιά του Θόδωρου Βαρδινογιάννη. 

    Η στήριξη του Γεράσιμου στον Μάνο

    Με πανηγυρικό τρόπο έγινε η παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας του ΑΔΜΗΕ. 

    Λοιπόν, η στήλη πληροφορείται ότι κάποιοι γαλάζιοι υπουργοί «καίγονται» να αλλάξει η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάνος Μανουσάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση του Αλέξη. 

    Από την πλευρά του, ο εκκεντρικός ως προς το ενδυματολογικό στυλ Μανουσάκης κάνει τα πάντα για να παραμείνει στο τιμόνι της εταιρείας πόσω μάλλον τώρα που ανοίγουν οι δουλειές με το μεγάλο έργο της διπλής ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική. 

    Μπορεί λοιπόν κάποιοι υπουργοί να τρώγονται, προς το παρόν ο Μανουσάκης φαίνεται να απολαμβάνει την αναγνώρισή του από τον υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γεράσιμο Θωμά, ο οποίος ήταν στην χθεσινή εκδήλωση και τον συνεχάρη για το έργο που παράγει ως επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ.

    Ο κορονοϊός φρενάρει για λίγο τις εθελουσίες

    Οι τράπεζες Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,75% 3,93 και Εθνική ΕΤΕ 0,98% 7,22 πριν εμφανισθεί στην ζωή μας η πανδημία ετοιμάζονταν να προχωρήσουν μέσα στο 2020 σε νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

    Η στήλη πληροφορείται ότι προς το παρόν και για όσο διαρκεί η αβεβαιότητα του κορονοϊού τα σχέδια έχουν «παγώσει»… 

    Επειδή όμως η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη, τα προγράμματα θα υλοποιηθούν… ο ακριβής χρόνος αναζητείται. 

    Όσο για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,79% 1,71 εκ των πραγμάτων θα μειώσει το προσωπικό κατά τουλάχιστον 600 άτομα, τα οποία θα μεταφερθούν στην Cepal μετά την τιτλοποίηση του Galaxy, η οποία θα γίνει εντός του 2020.

    Και στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,78 αναμένεται να τρέξει κάποιο νέο πρόγραμμα χαμηλότερης όμως δυναμικής καθώς έχει γίνει ήδη η μεταφορά προσωπικού στην doValue Eurobank.

    Ψυχάρης: Γράφει βιβλίο στο Πόρτο Ράφτη 

    Πληροφορούμαι ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας του πάλαι ποτέ Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρος Ψυχάρης περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο Πόρτο Ράφτη και γράφει βιβλίο… 

    Fraport: Αναστάτωση και κατήφεια

    Η βύθιση της επιβατικής κίνησης κατά 90% την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ανήκουν στην Fraport έχει προκαλέσει νευρικότητα και κατήφεια στους Γερμανούς… 

    Αληθεύει ότι όταν επιβλήθηκε το lockdown άρχισαν να ζητούν – διερευνητικά – από την κυβέρνηση αποζημίωση; Έτσι πληροφορούμαι και η απάντηση που πήραν ήταν «Nein»!

    Τραμπαλίζει το ΧΑ

    Κι ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χτύπησαν «πράσινο», το χρηματιστήριο της Αθήνας για μια ακόμη συνεδρίαση έκλεισε στο κόκκινο με πτώση 0,36%. Πρωταγωνίστριες της πτώσης οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων έκλεισε με πτώση 2,07%.