• Business

    Renault: Εκτίναξη των εσόδων κατά 30% το πρώτο τρίμηνο

    • Bloomberg
    Luca de Meo, CEO Renault

    Luca de Meo, CEO Renault


    Η Renault εμφάνισε καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο λόγω της ισχυρής ζήτησης για νέα μοντέλα όπως το Arkana και της βελτίωσης της προσφοράς βασικών ανταλλακτικών αυτοκινήτων, όπως των ημιαγωγών.

    Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 29,9% στα 11,5 δισ. ευρώ (12,6 δισ. δολάρια), ανακοίνωσε την Πέμπτη η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 11,3 δισ. ευρώ. Η Renault επιβεβαίωσε επίσης τις προοπτικές της για ολόκληρο το έτος.

    «Ο Όμιλος Renault κάνει ένα σταθερό ξεκίνημα για τη χρονιά», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής Thierry Piéton. «Το ισχυρό βιβλίο παραγγελιών στα τέλη Μαρτίου και όλες οι επόμενες κυκλοφορίες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την εμπορική δραστηριότητα του ομίλου».

    Παρά το γεγονός ότι τα επί σειρά ετών προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν οδηγήσει σε επίπεδα ρεκόρ τα βιβλία παραγγελιών των αυτοκινητοβιομηχανιών, ο υψηλός πληθωρισμός και τα επιτόκια αναμένεται να επιβαρύνουν τη μελλοντική ζήτηση.

    Οι πρόσφατες κινήσεις της Tesla να μειώσει τις τιμές στα ηλεκτρικά της οχήματα στην Ευρώπη περιπλέκουν τις προσπάθειες του Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault, Luca de Meo, να διατηρήσει τις τιμές ψηλά, ακόμη και όταν οι ελλείψεις ανταλλακτικών μειώνονται.

    Η Renault πιθανότατα θα αναγκαστεί να μειώσει τις τιμές στα EV συμπεριλαμβανομένου του Megane E-Tech για να δημιουργήσει τους απαραίτητους όγκους που χρειάζεται για να συμμορφωθεί με τα όρια εκπομπών στην Ευρώπη, ανέφεραν σε πρόσφατο σημείωμα οι αναλυτές της Bank of America. Εάν η Renault αντιμετωπίσει τις ανησυχίες μειώνοντας τις τιμές του Megane, θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη, έγραψαν οι αναλυτές.

    Νωρίτερα φέτος, ο de Meo έδειξε ότι η εταιρεία δεν θα ακολουθούσε τις μειώσεις τιμών της Tesla, χαρακτηρίζοντας τη στρατηγική του αμερικανικού ανταγωνιστή της ως επικίνδυνη.

    Η Renault εργάζεται επίσης για την επίτευξη τελικής συμφωνίας με την ιαπωνική Nissan Motor Co. που θα επιτρέψει στις εταιρείες να εξισορροπήσουν και πάλι την προβληματική συμμαχία τους που μετρά δύο δεκαετίες.

    Ο De Meo επιδιώκει τη συμφωνία καθώς έχει στόχο να διαχωρίσει τις επιχειρήσεις της Renault και να συνεργαστεί με νέους συνεργάτες εν μέσω της μετάβασης της βιομηχανίας στα ηλεκτρικά οχήματα και το όλο και πιο εξελιγμένο λογισμικό.

    Διαβάστε ακόμη:

    Renault Austral: Παρουσίαση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης!

    Nissan-Renault: Επένδυση 600 εκατ. δολαρίων για κατασκευή νέων μοντέλων



    ΣΧΟΛΙΑ