• Business

    Nissan-Renault: Επένδυση 600 εκατ. δολαρίων για κατασκευή νέων μοντέλων

    • NewsRoom

    Ο CEO της Renault, Luca de Meo, αριστερά και ο πρόεδρος της εταιρείας Jean-Dominique Senard, δεξιά


    Έξι νέα μοντέλα αναμένεται να κατασκευάσουν Nissan και Renault στην κοινή τους βάση στην Ινδία, στην πόλη Τσενάι, επενδύοντας 600 εκατ. δολάρια.

    Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα δημιουργήσουν από τρία μοντέλα η κάθε μία τα οποία θα κατασκευαστούν σε κοινές πλατφόρμες και θα εξάγονται.

    Πρόκειται για δύο ηλεκτρικά οχήματα, τα πρώτα EV που θα κυκλοφορήσουν από τους κατασκευαστές των εταιρειών στην Ινδία και τεσσάρων σπορ SUV.

    Η νέα επένδυση είναι το πρώτο κοινό τους έργο μετά την ανανέωση των όρων της συμμαχίας τους, η οποία θα προσφέρει και επιπλέον 2.000 θέσεις εργασίας στο Renault Nissan Technology & Business Center στο Τσενάι, όπως ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση.

     «Τα νέα μοντέλα δεν θα απευθύνονται μόνο σε Ινδούς πελάτες, αλλά θα σηματοδοτούν επίσης μια σημαντική αύξηση των εξαγωγών από την Ινδία», ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωση.

    «Για να εκμεταλλευτούμε το δυναμικό ανάπτυξης, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία της συμμαχίας μας, ειδικά στην Ινδία», δήλωσε ο COO της Nissan, Ashwani Gupta, σε συνέντευξη του στο Bloomberg Television.

    H νέα συμφωνία

    Πριν μερικές ημέρες, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για την ανανέωση της συνεργασίας τους με τη Renault να μειώνει τη συμμετοχή της στη Nissan στο 15% από 43% για να εξισορροπήσει τις ασύμμετρες κεφαλαιακές σχέσεις, όπως είχαν αναφέρει.

    Οι εταίροι συμφώνησαν να συνεργαστούν σε πολλά βιομηχανικά έργα, με το τελικό σύμφωνο να εξακολουθεί να υπόκειται σε προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών εγκρίσεων που αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου. Η συμφωνία έχει προγραμματιστεί να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.

    Η συμφωνία έχει σχεδιαστεί για να δώσει νέα ώθηση σε μια συνεργασία σχεδόν 24 ετών που παραλίγο να καταρρεύσει μετά την πτώση του πρώην ηγέτη της Carlos Ghosn το 2018. Η νέα συμφωνία θα ισχύσει για μια αρχική περίοδο 15 ετών.

    Ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Renault,  Luca de Meo, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για ένα σχέδιο αναμόρφωσης της Renault τον περασμένο Φεβρουάριο, εργάστηκε επί μήνες για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan, Makoto Uchida, σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης της συνεργασίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέος διευθύνων σύμβουλος στη Renault!



    ΣΧΟΛΙΑ