Άμεση ήταν η ανταπόκριση των ιδιωτών επενδυτών στην προσφορά των πακέτων των μετοχών από τους μετόχους, που συμμετείχαν στα swaps της Alpha Bank, καθώς όπως παρατηρήθηκε χτες, απορρόφησαν όλα τα προσφερόμενα τεμάχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινή συνεδρίαση υπήρξαν μεταβολές στους μετόχους της Alpha Bank, με εκείνους που απέκτησαν τις μετοχές συμμετέχοντας στα swaps που υλοποιήθηκαν, με την ανταλλαγή ομολογιακών τίτλων με μετοχές (LME), να έχουν ήδη ρευστοποιήσει μέρος του πακέτου τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πωλητές ήταν τα κρατικά Ταμεία που συμμετείχαν στα LMEs, με τους αγοραστές να απορροφούν μεγάλο μέρος της προσφοράς. Η τιμή της πώλησης ήταν στο 2 ευρώ, ήτοι στην τιμή της αύξησης.

Αν και χθες η Alpha Bank υποχώρησε κατά 14,89% στα 2 ευρώ, πρώτη αντίδραση της αγοράς ήταν θετική, ιδιαίτερα για τη μετοχή της Alpha Bank, η οποία έδειξε σημαντικές στηρίξεις στην τιμή της αύξησης. Μάλιστα, όπως ανέφεραν  χρηματιστηριακοί παράγοντες, η διαφύλαξη της τιμής της αύξησης σε συνδυασμό με την απορρόφηση της προσφοράς, αφήνει θετική παρακαταθήκη για την πορεία της μετοχής το επόμενο διάστημα, αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί και με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής από την κυβέρνηση.

Αυτές τις ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων, επιτρέποντας την επιστροφή στην ομαλότητα. Η μετοχή σήμερα ενισχύεται κατά 2,50% στα 2,05 ευρώ.