• Business

    Ray Dalio: Γιατί δεν εγκαταλείπει τις επενδύσεις του στην Κίνα

    Ray Dalio, ιδρυτής του hedge fund, Bridgewater

    Ray Dalio, ιδρυτής του hedge fund, Bridgewater


    Ένας από τους πιο διάσημους επενδυτές, ο γνωστός για τις short θέσεις του Ray Dalio και ιδρυτής της Bridgewater Associates, υπερασπίστηκε πρόσφατα την εδώ και δεκαετίες επένδυση που έχει κάνει στην Κίνα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

    «Είχα μια θαυμάσια σχέση 40 ετών με τον κινεζικό λαό και τον κινεζικό πολιτισμό που με οδήγησε να τους αγαπήσω» έγραψε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής σε ανάρτησή του στο LinkedIn. «Δεν είμαι από αυτούς που μπαίνουν μέσα στα πράγματα όταν ανθίζουν και εγκαταλείπω στην πρώτη δυσκολία. Δεν είμαι ούτε φίλος ούτε επενδυτής ανάλογα την επόχή», συνέχισε.

    Η συγκεκριμένη ανάρτηση γίνεται ύστερα από παραδοχή του επιχειρηματία ότι το hedge fund έχει συζητήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία της Κίνας και πώς έχει ήδη προειδοποιήσει το Πεκίνο να μειώσει το χρέος του.

    Σύμφωνα με τον Dalio τα προβλήματα της Κίνας είναι διαχειρίσιμα τώρα, εάν «οι Κινέζοι ηγέτες κάνουν καλά τη δουλειά τους».

    Για τον Dalio, οι Κινέζοι τραπεζίτες είναι σε θέση να «διαχειριστούν καλά την πολιτική, γεωπολιτική και τεχνολογική κατάσταση», καθώς όπως ισχυρίζεται τρέφει θαυμασμό για  ορισμένες από τις οικονομικές πολιτικές του Πεκίνου.

    Ο Dalio είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Απρίλιο ότι οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και ΚΙΝΑ θα επιδεινωθούν καθώς οι ΗΠΑ οδεύουν προς τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

    Στην ανάρτηση της Δευτέρας είπε ότι κατανοεί τους άλλους όταν ανησυχούν «για το αν ένας πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα θα ήταν καταστροφικός, ειδικά για έναν Αμερικανό επενδυτή».

    «Για μένα το βασικό ερώτημα δεν είναι τόσο το αν πρέπει ή όχι να επενδύσω στην Κίνα όσο το πόσο πρέπει να επενδύσω», σημείωσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Apple: Είναι η «οικιακή ρομποτική» το επόμενο μεγάλο βήμα; – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι επενδυτές

    Η σκιά της Fed θα πέσει στην ΕΚΤ μετά την πρώτη μείωση επιτοκίων της Λαγκάρντ

    L’Oreal: Συζητήσεις για την απόκτηση ποσοστού στα αρώματα Amouage των 3 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ