• Business

    Ραγδαίες εξελίξεις για Folli Follie: Θα κάνουν κόντρα ρελάνς οι ομολογιούχοι;

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group


    Ανοιχτό ερώτημα παραμένει το πώς θα αντιδράσουν οι πιστωτές, και κατά κύριο λόγο οι ομολογιούχοι, απέναντι στη δικαστική ασπίδα προστασίας που επιχειρεί να υψώσει η Folli Follie. Η εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το 20% των πιστωτών, ζητώντας προστασία από απαιτήσεις που μπορεί να εγερθούν σε βάρος της. Αν και η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ορισθεί να συζητηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, εντούτοις στο μεσοδιάστημα όσοι από τους πιστωτές θεωρούν ότι θίγονται μπορούν να κάνουν τις δικές τους προσφυγές μπλοκάροντας την όλη διαδικασία της Folli Follie. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ουδείς μπορεί να προδικάσει τι μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα.

    Η Folli Follie έχει ένα μετατρέψιμο ομολογιακό ονομαστικής αξίας 249,5 εκατ. ευρώ καθώς επίσης και άλλο ένα ύψους 150 εκατ. ελβετικών φράγκων. Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει και άλλη μια ομολογιακή έκδοση ύψους 50 εκατ. ευρώ η οποία προστίθεται στο όλο παζλ των πιστωτών στους οποίους πέρα από τους προμηθευτές συγκαταλέγονται και οι κάτοχοι των ομολογιακών εκδόσεων.

    Η Folli Follie υποστηρίζει ότι ζητεί την προστασία από τους πιστωτές προκειμένου να υλοποιήσει ένα αναμορφωμένο επιχειρηματικό πλάνο που θα μπορέσει να δώσει υπόσταση και κυρίως προοπτική στην εισηγμένη εταιρεία. «Διαχωρίζοντας», ίσως, το προβληματικό κομμάτι της θυγατρικής της στην Κίνα. Όλα αυτά με άξονα και την σχεδιαζόμενη Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου.

    Είναι προφανές ότι η Folli Follie βρίσκεται σε ασφυκτικό κλοιό τόσο από τους προμηθευτές όσο και από τους ομολογιούχους που είναι έτοιμοι να εγείρουν δικαστικές απαιτήσεις. Ακριβώς για να προστατευτεί από αυτές τις επιθετικές κινήσεις των πιστωτών η Folli επιχειρεί να διασώσει τα περιουσιακά της στοιχεία και συνάμα να κερδίσει πολύτιμο χρόνο. Το τι θα μπορέσει να καταφέρει, όμως, στο τέλος της ημέρας κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί η Folli Follie προσέφυγε στο άρθρο 106α – Ποιους φοβάται η οικογένεια Κουτσολιούτσου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Αιφνιδιασμένοι οι Κινέζοι της Fosun με την προσφυγή στην προσωρινή προστασία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραπεζίτες για Folli Follie: Πλήρης αιφνιδιασμός για το 106Α- Τι γίνεται με τα δάνεια και τα σπίτια της οικογένειας Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ