• Business

    Τραπεζίτες για Folli Follie: Πλήρης αιφνιδιασμός για το 106Α- Τι γίνεται με τα δάνεια και τα σπίτια της οικογένειας Κουτσολιούτσου 

    Η κατοικία της οικογένειας Κουτσολιούτσου των Folli Follie στις ΣΠΕΤΣΕΣ


    Καμμια ενημέρωση δεν φαίνεται να είχαν οι Ελληνες τραπεζίτες για την κίνηση της οικογένειας Κουτσολιούτσου  των Folli Follie να ζητήσει από το δικαστήριο προσωρινή προστασία (άρθρο 106α) από τους πιστωτές της. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από ένα ογκούμενο κύμα που έχει διαμορφωθεί στις τάξεις των πιστωτών και των προμηθευτών, οι οποίοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης ή και κατασχέσεων προκειμένου να πάρουν πίσω τα λεφτά που τους οφείλονται. Η δικάσιμος εκδίκασης του κυρίου αιτήματος προστασίας της Folli Follie (αφορά μόνο την ελληνική ΑΕ) από τους πιστωτές της (συμφωνεί το 20% των πιστωτών) ορίστηκε για τις 12 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την προστασία της εταιρείας έχει ζητηθεί προστασία και για τα φυσικά πρόσωπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Με βάση άλλες πληροφορίες ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση είναι ο κ. Μιχάλης Πουλίτσας. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο οικονομικός Εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. 

    Οι Έλληνες τραπεζίτες αιφνιδιάστηκαν πλήρως καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για τις κινήσεις της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Βεβαια οι τράπεζες εδώ και 2 μήνες φρόντισαν να καλυφθούν καθώς ζήτησαν και ενεχερίασαν ποσοστό μετοχών του Attica. Το ποσοστό των μετοχών που έχει η Folli Follie είναι κάτω του 40% αξίας περίπου 56 εκατ. ευρώ. 

    Τη μεγαλύτερη έκθεση έχουν οι Alpha Bank και η Eurobank, με δάνεια 75 – 80 εκατ. ευρώ περίπου και οι δύο, ενώ μικρότερη έκθεση έχουν η Εθνική και η Πειραιώς με δάνεια της τάξης των 25 εκατ. ευρώ.

    Η εγγραφή εξασφαλίσεων σε περιουσιακά στοιχεία που είναι στην Ελλάδα, όπως ακίνητα ή τα Αττικά Πολυκαταστήματα προκρίθηκε από τις ελληνικές τράπεζες ως καλύτερη επιλογή αντί της εγγραφής εξασφαλίσεων στη συμμετοχή που έχει η Folli Follie στην Dufry, η οποία αν και αποτιμάται στα βιβλία του FF Group στα 152,4 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό στην ελβετική εταιρεία.

    Τα σπίτια της οικογένειας σε Κηφισιά και Σπέτσες είναι ελεύθερα βαρών η τουλάχιστον οι τράπεζες δεν τα ζήτησαν να τα ενεχυριάζουν για τις υποχρεώσεις της εταιρίας. Το ίδιο λέγεται ότι έχει συμβεί και με το θηριώδες σκάφος που λέγεται ότι έχει η οικογένεια.

    H Κατοικία της οικογένειας Κουτσολιούτσου των Folli Follie στις ΣΠΕΤΣΕΣ
    H Κατοικία της οικογένειας Κουστολιούτσου (Folli Follie) στις ΣΠΕΤΣΕΣ. Σε πρώτο πλάνο το ελικόπτερο της οικογένειας
    Καίτη Κουτσολιούτσου. Αντιπρόεδρος Folli Follie
    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος



    ΣΧΟΛΙΑ