• Business

    Public Group: Πώς με το νέο Δ.Σ επιταχύνει το επενδυτικό του πλάνο

    Ο Προέδρος του Δ.Σ. του Public Group, ο Γιάννης Καραγιάννης

    Ο Προέδρος του Δ.Σ. του Public Group, ο Γιάννης Καραγιάννης


    Με πρόσωπα τα οποία διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία σε σημαντικούς επιχειρηματικούς κλάδους ενισχύεται το ΔΣ του Public Group καθώς στόχος της εταιρείας είναι η επιτάχυνση του επενδυτικού της πλάνου, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη θέση της στην αγορά ως omnichannel retailer.

    Τη θέση του (μη εκτελεστικού) Προέδρου αναλαμβάνει ο Γιάννης Καραγιάννης, διατηρώντας και τον ρόλο του ως Εκτελεστικού Προέδρου του Ομίλου Olympia. Παράλληλα το Δ.Σ. εμπλουτίζεται με νέα Ανεξάρτητα, Μη Εκτελεστικά Μέλη, τους Patricia Walker και Σοφοκλή Γιαννακού καθώς και τον Jeremy Fennell, στη θέση του συμβούλου.

    Από τις αρχές τους έτους ο Όμιλος Olympia έχει ανακοινώσει επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ στο νέο Public Group, η οποία υποστηρίζει τη νέα στρατηγική της εταιρείας που έχει αναπτυχθεί έπειτα από έρευνα στις βέλτιστες πρακτικές των μεγάλων omnichannel retailers, σε Ευρώπη και Αμερική. Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το λανσάρισμα νέων Public concept stores, η ενίσχυση του e-commerce, η επέκταση της εγκατάστασης του κέντρου logistics καθώς και η ενίσχυση του στόλου μεταφορικών οχημάτων.

    Tο Public Group επίσης στις αρχές του 2022 προχώρησε στην απόκτηση του 50% της εταιρείας επισκευαστικών κέντρων ηλεκτρονικών συσκευών iRepair, με στόχο την πιο ολοκληρωμένη και γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών της σε Ελλάδα και Κύπρο, στο κομμάτι του service. Η υλοποίηση της συνεργασίας ξεκίνησε με 4 σημεία service iRepair εντός των καταστημάτων Public στο The Mall Athens, στη Γλυφάδα, στο Σύνταγμα και στον Πειραιά. Επιπλέον σημεία service iRepair σε Ελλάδα και Κύπρο θα δημιουργηθούν έως το 2023, με την υποστήριξη μιας εκτενούς ομάδας after sales support που θα δραστηριοποιείται σε πλέον των 100 φυσικών σημείων και θα απασχολεί 350 εξειδικευμένους τεχνικούς έως το τέλος του 2024.

    Παράλληλα το Public Group προχωρά και στην ανάπτυξη ενός δυναμικού οικοσυστήματος καινοτόμων scale-up εταιρειών γύρω από την εταιρεία, προκειμένου να φέρει στους καταναλωτές μια νέα omnichannel εμπειρία αγορών. Το οικοσύστημα του Public Group περιλαμβάνει τον επενδυτικό βραχίονα, Public Capital Partners, μέσω του οποίου θα αναπτύξει επενδυτικές πρωτοβουλίες ύψους 20 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις στους τομείς Retail Tech & eCommerce, Fintech, Logistics, Digital Payments, EdTech, καθώς και Entertainment & Analytics.

    Τα νέα μέλη του ΔΣ

    Μαζί με τον Γιάννη Καραγιάννη ο οποίος επιπλέον της θέσης του Εκτελεστικού Προέδρου του Ομίλου Olympia, αναλαμβάνει και πρόεδρος του ΔΣ του Public Group μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Piet Coelewij, τα νέα μέλη που ορίστηκαν, με σημαντική εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να συνεισφέρουν στη στρατηγική της  εταιρείας για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της πελατοκεντρικής προσέγγισης.

    «Πρόκειται για κορυφαία στελέχη που έχουν συνεισφέρει στον επιτυχημένο μετασχηματισμό εταιρειών-κολοσσών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μοναδική τεχνογνωσία και εμπειρία τους θα συμβάλει στη στρατηγική ανάπτυξη του νέου Public Group και θα υποστηρίξει την προσπάθεια της διοικητικής ομάδας και όλων των εργαζομένων στον Όμιλο να γίνονται κάθε μέρα ακόμη καλύτεροι, διαμορφώνοντας τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης, σε όλα τα σημεία επαφής με τον πελάτη» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Καραγιάννης καλωσορίζοντας τους.

    Συγκεκριμένα:

    Η Patricia Walker που ορίζεται Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. έχει διατελέσει μέλος της Διοικητικής ομάδας από τη θέση της ως President Home & Services στην Best Buy συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό της μέσω της ανάπτυξης νέων υπηρεσιών που προσφέρονται στο σπίτι και ενός ολοκληρωμένου πακέτου συνδρομητικών υπηρεσιών, καθώς και μέσω του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της ομάδας τεχνικής εξυπηρέτησης πελατών Geek Squad. Διαθέτει επίσης εμπειρία ως Senior Managing Director of North American Retail στην Accenture και κατά τη διάρκεια της θητείας της συνεργάστηκε με κορυφαίους retailers των Η.Π.Α.

    Ο Σοφοκλής Γιαννακού που ορίζεται επίσης Μη Εκτελεστικό Μέλος στο Δ.Σ. πρόσφατα ανέλαβε Πρόεδρος του Δ.Σ. της AB Βασιλόπουλος Α.Ε. μετά την αποχώρηση του Βασίλη Σταύρου. Με πολυετή θητεία σε υψηλόβαθμες θέσεις στον τομέα της χρηματοοικονομικής διαχείρισης στις Ahold Delhaize Group (AB Vassilopoulos & South-Eastern Europe), British American Tobacco Hellas και KPMG, ο κ. Γιαννακού διαθέτει συνολικά 26 χρόνια εμπειρίας. Σε επιχειρηματικούς κλάδους, όπως το λιανεμπόριο τροφίμων, η καπνοβιομηχανία και ο τουρισμός και πολύτιμο know-how σε τομείς όπως τα M&As, η οικονομική διαχείριση, τα χρηματοοικονομικά, η λογιστική διαχείριση και ο οικονομικός έλεγχος, οι αποτιμήσεις και το due diligence, ο στρατηγικός σχεδιασμός, το business planning και marketing/business development.

    Τέλος ο Jeremy Fennell ορίζεται σύμβουλος του Δ.Σ. με στόχο να συμβάλει στην εξέλιξη της omnichannel στρατηγικής της εταιρείας. Ο ίδιος διαθέτει σημαντική εμπειρία στην SSP, κορυφαία εταιρεία στην αγορά του food travel, καθώς και στην Dixons Retail, γνωρίζει πολύ καλά την αγορά του πολυκαναλικού λιανεμπορίου ηλεκτρονικών ειδών, καθώς συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή μετάβαση της Currys από μία παραδοσιακή επιχείρηση σε έναν σημαντικό omnichannel παίκτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Public Group: Εξαγόρασε το 50% της iRepair

     



    ΣΧΟΛΙΑ