ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επίσημα πλέον η κοινοπραξία των ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ αναλαμβάνει το έργο που αφορά στη λειτουργία και τη συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) στην Ψυττάλεια, καθώς χθες συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ, η οποία και ήταν η αναθέτουσα αρχή, επικυρώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Πρόκειται για ένα έργο συνολικής αξίας 320 εκατ. ευρώ στο οποίο η κοινοπραξία μειοδότησε με έκπτωση 36% (τελικό ποσό 205 εκατ. ευρώ). Ο εν λόγω διαγωνισμός αποτέλεσε το «μήλο της έριδος» για τις μεγάλες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σημαντικές καθυστερήσεις ως προς την ανάδειξη του τελικού αναδόχου.
Συγκεκριμένα, προσφορές για το έργο είχαν υποβάλει εκτός από τους αναδόχους, η κοινοπραξία των ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ – Intrakat – Suez International καθώς και το σχήμα Mytilineos- Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Κωνσταντινίδης.
Ωστόσο, η επιτροπή έργου του διαγωνισμού, απέκλεισε όλες τις προσφορές, πλην αυτή των ΑΚΤΩΡ–ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ, κατά το στάδιο της αξιολόγησης των τεχνικών χαρακτηριστικών.
Γεγονός και το οποίο προκάλεσε την ιδιαίτερη αντίδραση της Intrakat αλλά και των υπόλοιπων ενδιαφερομένων με αποτέλεσμα να γίνουν αλλεπάλληλες προσφυγές στην Αρχή Έγκριση Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ). Το ζήτημα λύθηκε μέσω της απόφασης του ΣτΕ, η οποία όριζε πως η μόνη παραδεκτή προσφορά ήταν αυτή των ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ.
Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού κατά δυόμιση τουλάχιστον χρόνια, ενώ η Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ, που μέχρι στιγμής διαχειρίζεται το ΚΕΛ μέχρι την εγκατάσταση του νέου αναδόχου, υπέγραψε μία νέα συμπληρωματική σύμβαση αξίας 23 εκατ. ευρώ, η οποία και ισχύει έως τον ερχόμενο Απρίλιο.
Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή της νέας σύμβασης μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εντός του Ιανουαρίου του 2022, και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθεί σε ισχύ. Όσον αφορά τη συμπληρωματική σύμβαση, αυτή θα πάψει να ισχύει και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ θα λάβει τα ποσά που αναλογούν στους μήνες για τους οποίους διαχειριζόταν το ΚΕΛ.
Διαβάστε επίσης
Ψυττάλεια: Σε ΑΚΤΩΡ και ΑΒΑΞ το έργο των 325 εκατ. ευρώ – Απέσυρε την προσφυγή η Intrakat
Σουρέτης (Intrakat): Δίνουμε την τελευταία μάχη για την Ψυττάλεια – Τούνελ δίχως φως στον διαγωνισμό
ΑΚΤΩΡ: Στο 36% η έκπτωση για την Ψυττάλεια- Νηνεμία ή τρικυμία στην αγορά;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πίεση για σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Αριστεράς από Δούκα, Φάμελλο, Χαρίτση και Κόκκαλη – Προειδοποίηση για ενίσχυση ακραίων φωνών
- Στάρμερ: Η Βρετανία θα αναπτύξει αεροπλανοφόρο στο βόρειο Ατλαντικό και την Αρκτική
- Λωρίδα της Γάζας: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέστειλαν την παροχή «μη αναγκαίων» ιατρικών υπηρεσιών σε μεγάλο νοσοκομείο
- Σδούκου: Τα μέτρα για τους αγρότες είναι σε φάση υλοποίησης – Έως το τέλος του μήνα η ρύθμιση για το πετρέλαιο στην αντλία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.