• Business

    «Ψηλώνει» κι άλλο το Ελληνικό με τροπολογία του υπ. Ανάπτυξης

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Αύξηση ύψους των κτιρίων, επιτάχυνση των οικοδομικών αδειών και ρυθμίσεις για τις αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνει η τροπολογία νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε χθες και αφορά σε διατάξεις για την προστασία καταναλωτή.

    Συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη ρύθμιση καθορίζονται οι κατασκευές που επιτρέπονται πάνω από το μέγιστο ύψος των ψηλών κτηρίων, όπως αυτό έχει καθοριστεί με ειδικά διατάγματα, και μέχρι μέγιστο επιπλέον ύψος έξι μέτρων, καθώς και οι κατασκευές που επιτρέπονται χωρίς όριο ύψους.

    Προβλέπεται, επίσης, ότι επιτρέπονται κατασκευές και εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητες για τη συντήρηση, τον καθαρισμό και την ασφάλεια των ψηλών κτηρίων, όπως μηχανήματα για τον καθαρισμό των όψεων, φώτα σήμανσης αεροπλοΐα, ηχοπετάσματα, καθώς και αρχιτεκτονικά πετάσματα για την κάλυψη των παραπάνω.

    Από το Γραφείο Ελληνικού οι προσωρινές άδειες

    Παράλληλα, μέσω της τροπολογίας καθορίζεται ειδική διαδικασία για τη χορήγηση προέγκρισης οικοδομικής άδειας στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, καθώς και για την αναθεώρηση προέγκρισης οικοδομικής άδειας. Επίσης, εισάγεται διαδικασία έγκρισης τοποθέτησης προσωρινών κατασκευών στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και, συγκεκριμένα, εντός των κτηριακώv ενοτήτων του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής και των ζωνών ανάπτυξης.

    Τέλος, εισάγεται διαδικασία ενιαίας έγκρισης από το Γραφείο Ελληνικού των προσωρινών εργασιών εντός του Μητροπολιτικού Πόλου και καθορίζονται τα απαιτούμενα για τον σκοπό αυτό δικαιολογητικά.

    Όπως αναφέρεται, από το Γραφείο Ελληνικού πραγματοποιείται και η έκδοση των αδειών κατεδάφισης γίνεται ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου. Σημαντικό είναι επίσης ότι η ευθύνη για τις εγκαταστάσεις παραμένει στη Lamda Development μέχρι την κατεδάφισή τους ή τους ειδικούς διαδόχους της, εκτός εάν συμφωνείται διαφορετικά στις σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις.

    Ρυθμίσεις για τα αθλητικά

    Στους χώρους αθλητικών συγκεντρώσεων οι αμιγώς αθλητικές δραστηριότητες καταλαμβάνουν τουλάχιστον το 50% των εγκαταστάσεων. Στο υπόλοιπο ποσοστό μπορεί να περιλαμβάνονται συνοδές χρήσεις των αθλητικών δραστηριοτήτων με τους αντίστοιχους διαδρόμους, όπως χώροι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, χώροι αναψυχής και εστίασης αθλητών, χώροι εκπαίδευσης, αθλητικοί ξενώνες, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι, καθώς και εμπορικές δραστηριότητες με τους αντίστοιχους διαδρόμους, ιδίως, καφέ, εστιατόρια, μαγειρεία, μπουτίκ αθλητικών ειδών, εμπορικά καταστήματα, χώροι ψυχαγωγίας και αναψυχής.



    ΣΧΟΛΙΑ