• Business

    Προβόπουλος-Καλλιτσάντσης: Οι μέρες που η Ελλάκτωρ μαστίζονταν από έριδες πέρασαν-Τα επόμενα βήματα

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος του Ομίλου, Γιώργος Προβόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης


    «Οι μέρες που η Ελλάκτωρ ήταν εσωστρεφής και μαστιζόταν από έριδες πέρασαν και είναι πλέον ασφαλής και σωστά τοποθετημένος για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες» τόνισαν ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος και ο Γιώργος Προβόπουλος πρόεδρος του ομίλου, μιλώντας στους εργαζόμενους κατά την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Να αναφερθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία, στα κεντρικά γραφεία του ομίλου.

    Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ομίλου Γιώργος Προβόπουλος, ξεκίνησε την ομιλία του προς τους 800 εργαζόμενους της Ελλάκτωρ, τονίζοντας πως η διοίκηση αφού χαρτογράφησε σπιθαμή προς σπιθαμή όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου, σε Ελλάδα και εξωτερικό, εντόπισε τις αδυναμίες και έθεσε σε εφαρμογή διαδικασίες ορθολογισμού και μηχανισμούς προστασίας της κερδοφορίας μας.

    Μάλιστα δε δίστασε να αναφερθεί και στην κατάσταση που παρέλαβε η νέα διοίκηση. «Θα σας είμαι ειλικρινής. Η εικόνα που αντίκρισα πριν έξι μήνες ήταν απογοητευτική. Η Ελλάκτωρ είχε μπει σε ένα δρόμο που οδηγούσε σε αδιέξοδο, όχι μόνο τους μετόχους αλλά και τους τους εργαζομένους».

    Από τη μεριά του, ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ, τόνισε πως «οι εποχές που η κάθε δραστηριότητα ήταν μία νησίδα απομονωμένη από όλες τις άλλες, κι ο όμιλος τίποτα άλλο παρά ένα συνονθύλευμα θυγατρικών, τελείωσαν». Όσον αφορά στην ΑΚΤΩΡ, ο κ. Καλλιτσάντσης παραδέχτηκε ότι «για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Όμιλος έχει ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της ΑΚΤΩΡ σε μηνιαία βάση. Για πρώτη φορά η ΑΚΤΩΡ ενσωματώνεται πραγματικά στην Ελλάκτωρ. Τις θέσεις εργασίας μπορεί να τις δημιουργούν τα ανεκτέλεστα, αλλά τις δουλειές τις διασφαλίζουν οι ισχυροί ισολογισμοί. Αυτή είναι πλέον η στρατηγική της Άκτωρ» ανέφερε χαρακτηριστικά κερδίζοντας το χειροκρότημα των εκατοντάδων εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

    «Η εταιρεία θα κυνηγάει κάθε έργο μικρό ή μεγάλο, με όλες τις δυνάμεις, αλλά μόνο αν αυτό οδηγεί σε κερδοφορία της.  Το εντυπωσιακά υψηλό ανεκτέλεστο «δεν είναι στόχος αν δεν οδηγεί σε θετικό τελικό οικονομικό αποτέλεσμα», κατέληξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ελλάκτωρ: Ποια χρηματιστηριακή λέει ότι θα ενισχυθεί η τιμή της μετοχής της κατά 138%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναστάσιος Καλλιτσάντσης: Άμεση εξοικονόμηση 45 εκατ. ευρώ από τη συγχώνευση Ελλάκτωρ – ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της Ελλάκτωρ–Οι αποφάσεις του Αν. Καλλιτσάντση στους 4 πρώτους μήνες



    ΣΧΟΛΙΑ