• Business

    GOLDMAN SACHS: Τι πραγματικά συμβαίνει με την μόλυνση από τα εργοστάσια των κινέζικων λεωφορείων της BYD

    • Γεράσιμος Σεραφειμίδης - Ελπίδα Οικονομίδη

    Ιωάννης Πετρόπουλος, Μέτοχος Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, Alex Rentier, CEO Keolis


    Έρευνα για εκπομπή επικίνδυνων ουσιών που είναι ύποπτες για καρκίνο, μεταλλάξεις, ερεθισμούς και αναιμία, διετάχθη για την κινεζική εταιρεία Build your Dreams (BYD),  που εκπροσωπείται στη χώρα μας από την Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

    Τα παραπάνω καταγράφονται σε έκθεση της Goldman Sachs, η οποία καταγράφει την πορεία της έρευνας που διετάχθη από τις τοπικές αρχές για το περιβαλλοντικό αντίκτυπο της ΒYD στην πόλη της Τσανγκσά, στην Κίνα ύστερα από καταγγελίες κατοίκων για επιδείνωση της υγείας τους με πολλούς να εμφανίζουν ρινορραγία.

    Η BYD, είναι ένας εκ των πέντε μνηστήρων για τον διαγωνισμό για τα πράσινα λεωφορεία συνολικής αξίας 383 εκατ. ευρώ που «τρέχει» αυτή την περίοδο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

    Ειδικότερα, στην έκθεση αναφέρεται ότι κατά τη διαδικασία βαφής των αυτοκινήτων εκπέμπονται οργανικές πτητικές ουσίες, γνωστές ως VOCs, οι οποίες είναι ύποπτες για πρόκληση σοβαρών συμπτωμάτων στην υγεία των ανθρώπων.

    Το εργοστάσιο της BYD, μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως  αιμορραγία από τη μύτη σε κατοίκους βρέθηκε στο «στόχαστρο» των τοπικών αρχών, καθώς εδράζεται μόλις 100 μέτρα από κατοικημένη περιοχή.

    Προβλήματα και στην Ολλανδία

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η BYD απασχολεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μιας χώρας.

    Στην Ολλανδία, άρθρα στα μέσα De Stentor και το PV Magazine αναφέρονται στη λειτουργία των ηλεκτρικών λεωφορείων της BYD και κάνουν λόγο για«τη χαλασμένη θέρμανση, τις άβολες θέσεις για τους οδηγούς, ενώ τα τιμόνια στρίβουν αυτόματα αριστερά και δεξιά χωρίς να έχει δοθεί σχετική εντολή».

    Στην πόλη κυκλοφορούν 259 ηλεκτρικά λεωφορεία της κινεζικής εταιρείας από τις αρχές του περασμένου έτους και από τους πρώτους μήνες, οι Ολλανδοί οδηγοί τους ανέφεραν ότι «τα οχήματα σταματούσαν να κινούνται σε ανύποπτο χρόνο».

    Σημειώνεται, δε, πως σε απάντηση του σε ερώτημα που του τέθηκε από το mononews.gr ο CEO της ολλανδικής Keolis, Alex Rentier, για την ανησυχία των οδηγών και τις αντιδράσεις του μεγαλύτερου εργατικού σωματείου ανέφερε:

    «Πράγματι, αντιμετωπίζουμε μερικά τεχνικά προβλήματα λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του εγχειρήματος μας. Σε συνεργασία τόσο με τους οδηγούς της εταιρείας όσο και με την BYD προσπαθούμε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις, ώστε να παρέχουμε τις σωστές υπηρεσίες μεταφοράς».

     

    Διαβάστε επίσης

    Παναγιώτης Παπανικόλας (VINCI Concessions): Επενδύουμε στις οδικές παραχωρήσεις στην Ελλάδα – Συνεργαζόμαστε με ελληνικούς Ομίλους



    ΣΧΟΛΙΑ