• Business

    Προειδοποιητικά «πυρά» από τον Nasdaq για την Ocean Rig του Γ. Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της διαγραφής της μετοχής της από τον δείκτη Nasdaq βρίσκεται η Ocean Rig UDW, συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου, λόγω της πτώσης της τιμής της κάτω από το 1 δολάριο για 30 διαδοχικές συνεδριάσεις.

    Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς την εταιρεία ο Nasdaq, η Ocean Rig UDW έχει στη διάθεσή της περιθώριο 180 ημερών (μέχρι τις 27 Μαρτίου του 2017) για να επαναφέρει την τιμή της μετοχής της πάνω από το 1 δολάριο, που αποτελεί προϋπόθεση για όλες τις εισηγμένες εταιρείες στον Nasdaq. Ωστόσο, σε περίπτωση που σε αυτό το διάστημα δεν καταφέρει να ανεβάσει τη μετοχή της πάνω από το 1 δολάριο, όμως πληροί όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις για την παραμονή της στον Nasdaq Global Select Market, τότε υπάρχει η πιθανότητα να λάβει μία επιπλέον περίοδο χάριτος ακόμα 180 ημερών.

    Ήδη η Ocean Rig εξετάζει τις επιλογές της, μεταξύ των οποίων είναι και ένα ενδεχόμενο reverse stock split.

    Δεν πρόκειται βέβαια για την πρώτη εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που λαμβάνει τέτοια προειδοποιητική επιστολή από τον Nasdaq. Όπως γράφαμε στο mononews το καλοκαίρι, αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετώπισε και η Navios Maritime Holdings, η οποία όμως κατάφερε να συμμορφωθεί, ξεπερνώντας το όριο του 1 δολαρίου.

    Άλλες εταιρείες, όπως η Euroseas της οικογένειας Πίττα, κατέφυγαν σε  reverse stock splits για να το πετύχουν αυτό, ενώ άλλες εταιρείες πραγματοποίησαν μία τακτική οπισθοχώρηση: Η DryShips του Γιώργου Οικονόμου, η Seanergy της οικογένειας Ρέστη και η Globus Maritime της οικογένειας Φειδάκη μεταφέρθηκαν στο Nasdaq Capital Market, την εκδοχή του Nasdaq για εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης. Άλλες υποχώρησαν ακόμα περισσότερο, σε συναλλαγές over-the-counter. Την πορεία αυτή ακολούθησαν οι Paragon Shipping και Box Ships του Μιχάλη Μποδούρογλου, η FreeSeas του Ίωνα Βαρουξάκη και η NewLead του Μιχάλη Ζολώτα, που διεγράφη από τον Nasdaq τον Ιούλιο του 2014.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/lou-kollakis-ta-epomena-schedia-tis-chartworld-stin-agora-capesize/77722



    ΣΧΟΛΙΑ