• Business

    Πρεμιέρα για το καλάθι του Πάσχα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

    • NewsRoom
    Καλάθι του Πάσχα


    Ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου στα σούπερ μάρκετ, το «καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

    Πρόκειται να λειτουργήσει στην ίδια λογική με το «καλάθι στης Σαρακοστής», σε μια προσπάθεια οι καταναλωτές να βρουν συγκρατημένες τιμές σε προϊόντα που για το πασχαλινό τραπέζι.

    Σημειώνεται ότι το «καλάθι του Πάσχα» θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου.

    Το περιθώριο κέρδους στα συγκεκριμένα είδη δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από εκείνο του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου του 2021.

    «Πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού είναι ο πασχαλινός οβελίας και το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς να αντιμετωπίσει τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις φωτιά.

    Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

    Από σήμερα έως 15 Απριλίου

    • Αρνί
    • Κατσίκι
    • Τσουρέκι
    • Σοκολατένια αυγά

    Ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την απόφαση να μπει στο «καλάθι του Πάσχα» το αρνί και το κατσίκι.

    «Παρόλο που ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι το αρνί και το κατσίκι δεν θα ήταν στο “καλάθι του Πάσχα”, μεσολάβησαν διαπραγματεύσεις με την αγορά των κρεοπωλών και τη Βαρβάκειο και αποφασίστηκε καλύτερα να γίνει αυτό στα σούπερ μάρκετ. Επειδή δεν επετεύχθη κάποια συμφωνία με την Βαρβάκειο και με τους κρεοπώλες, αποφασίστηκε να μπει στα σούπερ μάρκετ προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και εκεί προϊόντα και να έχουν και επιλογές», είπε αρχικά.

    «Δεν στρέφουμε τον κόσμο να πάει να πάει αρνί και κατσίκι από το σούπερ μάρκετ απλά του δίνουμε τη δυνατότητα να δει και τιμές που επικρατούν στην αγορά. Οι τιμές θα ξεκινούν από τα 10 ευρώ και θα δούμε και τιμές 12 ευρώ και 13 ευρώ και τα λοιπά. Αυτό που κάνει το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι να καταδεικνύει στους καταναλωτές που υπάρχει χαμηλή τιμή προκειμένου να επωφεληθεί», συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

    Γεωργιάδης: Νέα μείωση στη συνολική αξία του καλαθιού του νοικοκυριού

    Σε ισχύ για 23η εβδομάδα βρίσκεται το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και από τα  1134 προϊόντα, 114 (10.05%) παρουσίασαν αύξηση, 78 (6.88%) παρουσίασαν μείωση, και 942 (83.07%) παρέμειναν σταθερά, όπως ενημερώνει ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

    Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Η μέση τιμή του «Καλαθιού» είχε -1.5% μείωση! Συγκεκριμένα την εβδομάδα 29_03_2023 η μέση τιμή ήταν στα 127.22 και τώρα την τρέχουσα εβδομάδα 05_04_2023 διαμορφώθηκε στα 125.31 καθώς οι μειώσεις τιμών αν και σε λιγότερα προϊόντα ήταν μεγαλύτερες των μικρών αυξήσεων. Επίσης πρώτη μέρα εφαρμογής του «Καλαθιού του Πάσχα» και παρά τους αρχικούς φόβους για μεγάλη αύξηση φέτος στις τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, η τιμή στόχος των 10€ επετεύχθη κρατώντας στο «Καλάθι» τις τιμές στα περσινά τελικά επίπεδα. Ακολουθεί μία πρώτη κάρτα με τις έως αυτή την στιγμή αναρτημένες τιμές και θα επικαιροποιηθεί κατά την διάρκεια της ημέρας».

    Δείτε την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

    Διαβάστε επίσης:

    Από τις γαλακτοβιομηχανίες οι πρώτες μειώσεις τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ

    Κρι-Κρι: Έκδοση, κάλυψη και εκταμίευση ΚΟΔ ύψους €4,2 εκατ.



    ΣΧΟΛΙΑ