• Business

    Premia: Αύξηση εσόδων κατά 37% στο εξάμηνο

    • NewsRoom
    Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος Premia Properties

    Κώστας Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος Premia Properties


    Αύξηση εσόδων κατά 37% και αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (Adjusted EBITDA) κατά 62%, σε ενοποιημένη βάση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2022, ανακοινώνει για το εξάμηνο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου η PREMIA Properties.

    Ειδικότερα ανακοινώνει τα εξής:

    • Προσθήκη δύο (2) νέων επενδυτικών ακινήτων εντός του πρώτου εξαμήνου 2023. Αποκτήθηκαν ένα βιομηχανικό ακίνητο που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού ΙΟΛΗ και ένα αυτοτελές κτίριο στην Ξάνθη το οποίο ανακαινίζεται και θα λειτουργήσει ως φοιτητική εστία. Επιπλέον, αποκτήθηκε ένα όμορο με το Athens Heart οικόπεδο το οποίο εντάσσεται στο σχεδιασμό μετατροπής του ακινήτου σε πράσινο γραφειακό συγκρότημα, ο οποίος
      είναι σε εξέλιξη.
    • Αύξηση εσόδων κατά 37% και αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας (Adjusted EBITDA) κατά 62%, σε ενοποιημένη βάση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2022. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2022 κυρίως ως αποτέλεσμα χαμηλότερων αναπροσαρμογών επενδύσεων σε εύλογη αξία.
    • o Συμμετοχή σε μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές ακινήτων των τελευταίων ετών στην Ελληνική αγορά. Τον Φεβρουάριο 2023 υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία για την μεταβίβαση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Skyline Real Estate Single Member S.A. («Skyline») από τον όμιλο ALPHA BANK στο επενδυτικό σχήμα «P&E INVESTMENTS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» στο οποίο η PREMIA μετέχει με ποσοστό 25% ενώ με 75% συμμετέχει ο όμιλος DIMAND.

    Διαβάστε επίσης:

    Tottis-Bingo: Τα γλυκά κέρδη και οι αστερίσκοι του ορκωτού

    Ελαιόλαδο: Γιατί είναι στα ύψη οι τιμές

    Μάρτιν Μπραντενμπούργκερ (Lidl): Πότε θα πέσουν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ



    ΣΧΟΛΙΑ