• Business

    Πόσο κοστίζει η διαμονή στο πρώτο glamping των νοτίων προαστίων

    Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality

    Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality


    Σε ποσά που προσεγγίζουν τα 2.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση διαμορφώνονται οι τιμές στο πρώτο υβριδικό glamping στην Ελλάδα, που θα συνδυάζει τη λειτουργία του με αυτή μίας ιδιωτικής λέσχης μελών.

    Τη διαχείριση του πρώτου πολυτελούς camping των νοτίων προαστίων έχει αναλάβει η Domes Resorts, που συνδέεται με την οικογένεια Σπανού, ενώ την επένδυση ολοκλήρωσε εντός χρονοδιαγράμματος η Grivalia Hospitality.

    Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Grivalia, το έργο κόστισε περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ και αναπτύχθηκε στην Α’ Ακτή Βούλας, όπου λειτουργούσε η παλιά κατασκήνωση του ΕΟΤ 45 στρεμμάτων και έχει μισθωθεί μέσω μακροχρόνιας σύμβασης από την ΕΤΑΔ.

    Grivalia Hospitality και Domes Resorts είδαν στη Βούλα την ευκαιρία αξιοποίησης μίας τάσης που δεν είναι ευρέως διαδεδομένη στην Αττική. Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς glamping (glamorous camping) ήταν 2,73 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10,2% από το 2023 έως το 2030, αλλά στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο.

    Έως 1.900 ευρώ για μία πολυτελή καμπάνα

    Το 91 Athens Riviera, που πήρε το όνομά του από την προέκταση της λεωφόρου Συγγρού, πρόκειται να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του στις 15 Ιουνίου, ενώ οι τιμές διαμονής προσομοιάζουν με αυτές πεντάστερων ξενοδοχείων και θερέτρων στην αθηναϊκή ριβιέρα. Ενδεικτικά, μία οικογενειακή καμπάνα με πισίνα διατίθεται προς 1.928 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του πρωινού), τον Αύγουστο, ενώ τον Ιούνιο προς 1.420 ευρώ. Η καμπάνα δύο υπνοδωματίων με πισίνα κοστίζει τον Ιούνιο 1.236 ευρώ, ενώ η οικονομικότερη καμπάνα δύο ατόμων χωρίς πισίνα κοστίζει 962 ευρώ.

    H πολυτελής καμπάνα, επιφάνειας 43 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει κρεβάτι super king size, μίνι μπαρ, καφετιέρα και ηχείο, μπάνιο με καμπίνα ντους και deck 25τ.μ. ξαπλώστρες και μια μικρή πισίνα 9 τ.μ.

    Αναφορικά με τη δυναμικότητά του, το glamping διαθέτει 28 πολυτελείς σκηνές και τις υπηρεσίες σωματικής υγείας και ευεξίας στο Domes Soma Spa, «The Finest», ενώ μέλη και επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στο Barbarossa, το τέταρτο εστιατόριο της οικογένειας Χαμηλοθώρη, μετά την Πάρο, το Χαλάνδρι, το Μπόντρουμ και το Κάιρο.

    Επίσης, στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται οκτώ ελίτ γήπεδα τένις, θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα και γυμναστήριο και τα μέλη της ιδιωτικής λέσχης θα έχουν, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, ευκαιρία για προπόνηση στην παραλία, γιόγκα στην ανατολή, πιλάτες στο ηλιοβασίλεμα και εξατομικευμένη προπόνηση ή ολοκληρωμένες αξιολογήσεις του σώματος.

    Όσον αφορά τη συνολική δυναμικότητα των εγκαταστάσεων, θα μπορεί να φιλοξενήσει 70 έως 80 άτομα, ενώ η σεζόν για το glamping θα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    AXIA για Mytilineos: Ενισχυμένη και πιο ορατή κερδοφορία μπροστά μας – Αύξηση τιμής στόχου στα €48,60

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πρόεδρος ο Γιώργος Προκοπίου και Διευθύνων Σύμβουλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

    Ναυπηγοί Μηχανικοί: Ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους πτυχιούχους ΠΑΔΑ και Πολυτεχνείου (ΚΥΑ)



    ΣΧΟΛΙΑ