• Ναυτιλία

    Ναυπηγοί Μηχανικοί: Ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους πτυχιούχους ΠΑΔΑ και Πολυτεχνείου (ΚΥΑ)

    • NewsRoom
    Ναυπηγεία Σαραμαγκά

    Ναυπηγεία Σαραμαγκά


    Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) καθορίστηκε η αντιστοιχία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) με το τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής ΑΕΙ.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την ΚΥΑ υπέγραψαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρος Σκυλακάκης,

    Ως έναρξη ισχύος αντιστοίχισης ορίστηκε η 24η Ιουλίου 2020, ημερομηνία κατά την οποία αποφοίτησε ο πρώτος φοιτητής του εγκεκριμένου πενταετούς προγράμματος σπουδών, του τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

    Με βάση την ΚΥΑ, το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών του ΠΑΔΑ θα θεωρείται αντίστοιχο με το Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αποφοίτους, με βάση τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να ασκήσουν τις ίδιες επαγγελματικές δραστηριότητες.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πρόεδρος ο Γιώργος Προκοπίου και Διευθύνων Σύμβουλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

    Euroseas (Αριστείδης Πίττας): Κέρδη 18,5 εκατ. δολαρίων

    Αριστείδης Πίττας (Eurodry): Έσοδα 14,4 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ