• Business

    Πώς ο Απόστολος Βακάκης έβαλε φωτιά στο twitter και προκάλεσε ξανά αντιδράσεις

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Απόστολος Βακάκης: Ο τυχερός Mr Jumbo

    Απόστολος Βακάκης


    «Η μαγεία επιστρέφει με Jumbo» ήταν το μήνυμα της  χριστουγεννιάτικης διαφημιστικής καμπάνιας της αλυσίδαςΚι όμως ο Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής του Ομίλου, 10 ημέρες ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των χρηστών του twitter που δήλωναν «cancel_Jumbo».

    Aφορμή αυτή τη φορά στάθηκαν όσα κατήγγειλε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας της Jumbo που επικυρώθηκε μάλιστα πρόσφατα, κάνοντας λόγο για «εργασιακή γαλέρα και ασυδοσία».

    Το twitter πήρε «φωτιά» και μέσα σε λίγες ώρες το hashtag #cancel_Jumbo βρέθηκε ανάμεσα στα δημοφιλέστερα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να καλούν ο ένας τον άλλον να σταματήσουν τις αγορές από τα καταστήματα της αλυσίδας.

    Το «κύμα» αντιδράσεων συνεχίστηκε μάλιστα και μετά τη διευκρίνιση το απόγευμα της Τετάρτης – μέσω κύκλων της εταιρείας- πως η Jumbo, εφαρμόζει όσα προβλέπει η νομοθεσία, κάνοντας μάλιστα λόγο για «υποβολιμαία δημοσιεύματα».

    «Όσον αφορά τον αρμοδίως εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας του προσωπικού της Εταιρείας (ο οποίος είχε κατατεθεί προς έγκριση από τον Φεβρουάριο του 2020 και επικυρώθηκε τον Νοέμβριο του 2021, κοινοποιήθηκε δε σε όλους τους αρμόδιους κοινωνικούς εταίρους),  ουδεμία πρωτοτυπία υφίσταται, δεδομένου ότι προβλέπονται οι διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας» τόνιζαν χαρακτηριστικά πηγές της Jumbo.

    Στο επίκεντρο η Κυριακή 26 Δεκεμβρίου

    Με τον Απόστολο Βακάκη να έχει τοποθετηθεί κατά καιρούς για τη λειτουργία – ανά περιστάσεις – των καταστημάτων τις Κυριακές επανήλθε και το ακανθώδες ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τη συγκεκριμένη μέρα.

    Κι αυτό γιατί ο κ. Βακάκης ζήτησε τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου λόγω του ότι το λιανεμπόριο λειτουργεί υπό μερικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας (π.χ. ως προς το ωράριο).

    Η 26η Δεκεμβρίου ωστόσο, που φέτος συμπίπτει με την Κυριακή κατά την οποία είναι ανοιχτά τα καταστήματα, έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως επίσημη αργία.

    Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ωστόσο αρμόδιες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνουν ότι το ζήτημα βρίσκεται υπό συζήτηση, σε μία προσπάθεια για τόνωση της αγοραστικής κίνησης. Οι ίδιες πηγές εξηγούν πάντως ότι αν και συζητείται ως ενδεχόμενο τις τελευταίες μέρες, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση για κάτι τέτοιο.

    Jumbo: Δεν τέθηκε ζήτημα λειτουργίας των καταστημάτων σε ημέρες όπου δεν προβλέπει ο νόμος τη λειτουργία του λιανεμπορίου

    Με «φόντο» τις παραπάνω συζητήσεις, πηγές της εταιρείας μετά τον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με τα Jumbo, σημείωναν ότι  «δεν υφίσταται ούτε τέθηκε ποτέ ζήτημα λειτουργίας των καταστημάτων σε ημέρες ή περιοχές όπου δεν προβλέπει ο νόμος ρητά τη λειτουργία του λιανεμπορίου».

    Αναδίπλωση του κ. Βακάκη μετά τις αντιδράσεις ή απλώς επισήμανση πως η εταιρεία ακολουθεί όσα προβλέπονται από τον νόμο, όπως άλλωστε υποστήριξε και αναφορικά με τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας της εταιρείας;

    Σε κάθε περίπτωση o Aπόστολος Βακάκης που θεωρεί τον χριστουγεννιάτικο τζίρο καθοριστικό για την πορεία των πωλήσεων του έτους, επισημαίνοντας το προηγούμενο διάστημα τη διαταραχή της τροφοδοτικής αλυσίδας και τα μέτρα της Πολιτείας κατά του κορονοϊού ως μείζονα προβλήματα, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος και με ένα ακόμη ζήτημα.  Μένει να φανεί εάν οι επιπτώσεις από το κύμα αντιδράσεων μέσω των social media θα επηρεάσει τη «μαγεία των Χριστουγέννων» της Jumbo…

    Διαβάστε επίσης:

    Jumbo: Στηρίζουμε 4.000 οικογένειες στην Ελλάδα, κάνουμε ό,τι προβλέπει η νομοθεσία



    ΣΧΟΛΙΑ