• Business

    Jumbo: Στηρίζουμε 4.000 οικογένειες στην Ελλάδα, κάνουμε ό,τι προβλέπει η νομοθεσία

    Οι ατάκες του Απόστολου Βακάκη: Ο «ιχνηλάτης», τα «κόστη ομηρίας» και οι «αιχμάλωτοι πολέμου»

    Απόστολος Βακάκης, Πρόεδρος ΔΣ Jumbo


    Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας στη Jumbo, έπειτα από σχετικές καταγγελίες του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, πηγές της εταιρείας σημειώνουν πως ακολουθούν όσα προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις.

    Υπενθυμίζεται πως όσα αναφέρει ο ΣΕΑ στην ανακοίνωσή του περί εργασιακών συνθηκών στην εταιρεία, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων στο twitter με τους χρήστες να δημιουργούν το hashtag #cancel_Jumbo.

    Τι αναφέρουν πηγές της εταιρείας

    Πηγές της εταιρείας σημειώνουν πως ο Όμιλος JUMBO είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στηρίζοντας με σταθερή απασχόληση και έγκαιρη καταβολή μισθών, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομίας, 4.000 οικογένειες στην Ελλάδα, ενώ σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, εργάζονται συνολικά 7.000 υπάλληλοι.

    Όσον αφορά στις ημέρες και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, όπως επισημαίνουν, καθορίζονται πάντα από την ισχύουσα νομοθεσία κάθε χώρας, ενώ τηρούνται με αυστηρότητα οι κανονισμοί υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, καθώς και όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

    Επίσης, δεν υφίσταται ούτε τέθηκε ποτέ ζήτημα λειτουργίας των καταστημάτων σε ημέρες ή περιοχές όπου δεν προβλέπει ο νόμος ρητά τη λειτουργία του λιανεμπορίου, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

    «Αποτελεί πάγια θέση του Ομίλου JUMBO, ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν είναι απαραίτητη για την ικανοποίηση των αναγκών της αγοράς. Με μία και μοναδική προϋπόθεση : Ό,τι προβλέπει η νομοθεσία για τη λειτουργία του λιανεμπορίου τις Κυριακές, να ισχύει για όλους και για όλα τα καταστήματα» προσθέτουν.

    Τέλος, τονίζουν πως  όσον αφορά τον αρμοδίως εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας του προσωπικού της Εταιρείας (ο οποίος είχε κατατεθεί προς έγκριση από τον Φεβρουάριο του 2020 και επικυρώθηκε τον Νοέμβριο του 2021, κοινοποιήθηκε δε σε όλους τους αρμόδιους κοινωνικούς εταίρους),  ουδεμία πρωτοτυπία υφίσταται, δεδομένου ότι προβλέπονται οι διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας.

    «Ό,τι ισχύει σε άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις ισχύει και στον Όμιλο JUMBO» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

    Διαβάστε επίσης:

    Χαμός στο twitter με τα Jumbo – Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων

     



    ΣΧΟΛΙΑ