• Business

    Πώς η Μυτιληναίος ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο το 2019

    μυτιληναιος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος. Επικεφαλης Mytilinaios Group


    Θεαματική κερδοφορία προβλέπει για το 2019 η Μυτιληναίος, μετά από τη φετινή μεταβατική χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την ενοποίηση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και ολοκληρώνεται με οικονομικά μεγέθη ελαφρώς καλύτερα από του 2017.

    Όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, Το 2019 ο τζίρος της Μυτιληναίος θα εκτοξευθεί από τα 1,5 δισ. ευρώ στα 2,2 δισ. ευρώ, με τη λειτουργική κερδοφορία EBITDA να αυξάνεται κατά 33%, στα 400 εκατ. ευρώ (από 300 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη της εταιρείας να ανέρχονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι κέρδη ανά μετοχή της τάξεως του 1,5 ευρώ.

    Όσον αφορά στον δανεισμό της εταιρείας, που φέτος μειώθηκε από τα 568 εκατ. ευρώ στα 440 εκατ. ευρώ, το 2019 προβλέπεται ότι θα μειωθεί έτι περαιτέρω και θα είναι ο χαμηλότερος στην ιστορία της Μυτιληναίος, υποχωρώντας κάτω από τα 300 εκατ. ευρώ ή 0,7 με 0,8 φορές το EBITDA της.

    Από τις επιμέρους εταιρείες του ομίλου, το 2019 προβλέπεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για τη ΜΕΤΚΑ, καθώς εντός του έτους ξεκινά ένα έργο 363 εκατ. ευρώ στην Γκάνα, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη ένα έργο 330 εκατ. ευρώ στη Λιβύη. Παράλληλα, η ΜΕΤΚΑ EGN εκτιμάται ότι το ερχόμενο έτος θα παρουσιάσει πωλήσεις άνω των 400 εκατ. ευρώ, με EBITDA τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.

    Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε ακόμα ότι οι προοπτικές για το 2019 είναι θετικές στον τομέα της ενέργειας, μετά την ανάκαμψη του β’ εξαμήνου του 2018, χάρη στην εκτιμώμενη πτώση της τιμής του φυσικού αερίου, ενώ καλή χρονιά προβλέπεται και για το αλουμίνιο, που και φέτος ακολούθησε μία θετική πορεία για τον όμιλο.

    Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στάθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη της διαφοροποιημένης βιομηχανικής δραστηριότητας του ομίλου, προαναγγέλλοντας την “απογείωση” των οικονομικών μεγεθών της Μυτιληναίος το ερχόμενο έτος.

    Μυτιληναίος
    Ευάγγελος Μυτιληναίος. CEO Μυτιληναίος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς μητέρα και γιος έχασαν 16 δισ. δολάρια από τις αρχές του έτους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά της Deutsche Bank στην Φρανκφούρτη. Πτώση 3% στη μετοχή

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ για τα αναδρομικά: Αντισυνταγματικός ο νόμος Κατρούγκαλου



    ΣΧΟΛΙΑ