• Business

    «Σκοτώνονται» Αλαφούζος – Μαρινάκης για μπάλα και… άδειες -Τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο ανακοινώσεων


    Βαγγέλης Μαρινάκης vs Γιάννης Αλαφούζος και ο πόλεμος συνεχίζεται. Η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των δύο επιχειρηματιών ξεφεύγει πλέον από τα στενά ποδοσφαιρικά πλαίσια και επεκτείνεται και στο χώρο της τηλεόρασης, καθώς αμφότεροι είναι μεταξύ των τεσσάρων υπερθεματιστών που προέκυψαν από τη διαγωνιστική διαδικασία.

    Η μεταξύ τους κόντρα μετρά ήδη πολλά χρόνια, όμως έχει εξελιχθεί σε πραγματικό «πόλεμο» τα τελευταία χρόνια, με αιχμή τα όσα συμβαίνουν στην Superleague, με τον μεν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να κατηγορεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη ως «αρχιερέα» ενός διεφθαρμένου συστήματος που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον δε Βαγγέλη Μαρινάκη να σχολιάζει πως ο Γιάννης Αλαφούζος κρύβει τις αδυναμίες της ομάδας του κάτω από το «χαλί», γκρινιάζοντας συνεχώς για τη διαιτησία.

    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος SKAI
    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος SKAI

    Όμως η κόντρα αυτή… εκτροχιάστηκε τη Δευτέρα, με αφορμή μία ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη διαιτησία στο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό, στην οποία άφηνε αιχμές για το αν το «50-50» εφαρμόζεται για όλες τις ομάδες της Superleague.

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που… άναψε τα αίματα ήταν η εξής:

    «Η εφαρμογή του ισπανικού μοντέλου στη Διαιτησία της Super League, προβλέπει το 50-50 για ΟΛΕΣ τις ομάδες, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει για την ομάδα του Πειραιά με βάση τον χθεσινό αγώνα με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

    Περιμένουμε να πληροφορηθούμε λοιπόν, την πειθαρχική κρίση για τον συγκεκριμένο διαιτητή. Θέλουμε όμως, να επισημάνουμε στον κ. Βασάρα, ότι θα είναι κρίμα γι’ αυτόν να χαθεί η μοναδική ευκαιρία που του εμφανίσθηκε να συμμετέχει στο συμμάζεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Ο κ. Σαραϊδάρης γνωρίζει καλά τη διακυβεύεται από πρώτο χέρι, ως εκπρόσωπος τη S.L.,   όσο δε για τον τοποθετημένο από τους υπόδικους της ΕΠΟ κ. Γκρούτση, βαστάμε μικρό καλάθι.

    Και κάτι ακόμα που αφορά τον κ. Βασάρα. Η υστεροφημία του και ο τίτλος του «εκλεκτού» της UEFA, θα κριθεί και από την αντοχή που θα επιδείξει να μην υποκύψει στις πιέσεις που του ασκούνται, να επανέλθουν σε ενέργεια Παπάδες, διάκοι και εξαπτέρυγα της ελληνικής διαιτησίας».

    Η αντίδραση του Ολυμπιακού

    marinakis

    Η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν άμεση και ασυνήθιστα οξεία, ακόμα και για τα δεδομένα της παραδοσιακής έχθρας μεταξύ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων, με μία σκληρή ανακοίνωση με προσωπικές αναφορές στον Γιάννη Αλαφούζο, τον οποίο χαρακτήριζε «επιφανή Έλληνα φοροφυγά» που δεν θα πρέπει να μιλάει για νομιμότητα, σχολιάζοντας ότι «η περίοδος της ανοχής έχει τελειώσει».

    Ειδικά η αναφορά σε φοροδιαφυγή και το χαλκευμένο «πόθεν έσχες» του Γιάννη Αλαφούζου δείχνει ότι εδώ το διακύβευμα δεν είναι απλώς το ποιος θα βγει… από πάνω στη Superleague, αλλά και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών…

    Αναλυτικά η επίμαχη ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

    «Μόνο Θυμηδία προκαλεί η αμήχανη απάντηση του επιφανή Έλληνα φοροφυγά Γιάννη Αλαφούζου.

    Κατανοούμε και τον πανικό και τον εκνευρισμό του. Ωστόσο, μέχρις ότου ξεμπερδέψει με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που του έχουν δεσμεύσει τους προσωπικούς λογαριασμούς και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, καλό θα ήταν να μη μιλάει για νομιμότητα.

    Η εποχή που ο Αλαφούζος εμφανίζονταν ως ιεροκήρυκας της εξυγίανσης έχει καταπλακωθεί -μεταξύ άλλων και- στον όγκο των δεκάδων εκατομμυρίων της φοροδιαφυγής για την οποία είναι υπόλογος. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από επενδυτές και όχι από σαλτιμπάγκους με «δανεικό» και χαλκευμένο «πόθεν έσχες», που προσπαθούν να καλύψουν την κάθε λογής ανεπάρκεια τους με τσιρίδες και απειλές.

    Η περίοδος της ανοχής για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και ιδρυτή της Παναθηναϊκής Συμμαχίας (η οποία επίσης ελέγχεται για φοροδιαφυγή) έχει τελειώσει.

    Και κάτι τελευταίο. Ας πει κάποιος στον Αλαφούζο ότι το ποδόσφαιρο από την εποχή που αγνοούσε παντελώς το άθλημα, παίζεται στα γήπεδα και όχι στις τηλεδίκες και στις αμέτρητες και ανούσιες ανακοινώσεις που κατασκευάζει ο ίδιος».

    Ραντεβού στα δικαστήρια

    Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός φαίνεται αποφασισμένος να μην αφήσει τις κατηγορίες αυτές αναπάντητες, και ήδη πληροφορίες θέλουν το νομικό τμήμα της ΠΑΕ να ετοιμάζει μηνύσεις κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του ίδιου του Βαγγέλη Μαρινάκη, θεωρώντας ότι αυτή τη φορά υπερέβη τα εσκαμμένα και δεν μπορεί αυτή η συμπεριφορά να μείνει ατιμώρητη.

    Και φυσικά, η κόντρα αυτή αναμφίβολα θα έχει ακόμη πολλά επεισόδια…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/tavros-o-kontominas-katatheti-minisis-meso-lazaratou-se-kretso-ke-meli-tis-epitropis-gia-tis-adies/75492



    ΣΧΟΛΙΑ