• Business

    Νομικές μάχες πάνω από το “πτώμα” της Χαλυβουργικής

    Χαλυβουργκική


    Ασφαλιστικά μέτρα ετοιμάζεται να καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέτοχος της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος κατά της διοίκησης της εταιρείας Χαλυβουργική, ζητώντας της να του αποδώσει τις ονομαστικοποιημένες μετοχές του.

    Όπως αναφέρουν κύκλοι κοντά στον Κ. Αγγελόπουλο, αν και ο ίδιος έχει ήδη καταθέσει το σύνολο των ανώνυμων μετοχών του -που αντιστοιχούν σε ποσοστό κοντά στο 30%- πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να λάβει τις ονομαστικοποιημένες,  η διοίκηση της εταιρείας δεν του της επιστρέφει.

    Χωρίς τις μετοχές του, δεν  μπορεί να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση, όπως θα ήθελε, με θέμα την αλλαγή της διοίκησης.

    Σημειώνεται ότι το σύνολο των εργαζομένων της Χαλυβουργικής έχει αποχωρήσει και έχει αποζημιωθεί από το τέλος του 2019. Οι διοικούντες την εταιρεία, αν και έχουν παραιτηθεί και αποζημιωθεί ως εργαζόμενοι, παραμένουν στη διοίκησή της, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το “μπρα-ντε-φερ” με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, εν αναμονή των πρωτοβουλιών των τραπεζών.

    Η Χαλυβουργική πια δεν έχει εργαζόμενους, και  δεν λειτουργεί, έχει όμως μεγάλα χρέη στις τράπεζες, οι οποίες και αναζητούν το βέλτιστο τρόπο να τα διεκδικήσουν και έχει και διοίκηση. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αυτονομημένη από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο διοίκηση της Χαλυβουργικής, έχει δυνατότητα, να εμποδίσει τις ενδεχόμενες κινήσεις των τραπεζών, στην αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

    Η αποχώρηση των εργαζομένων

    Τουλάχιστον, οι εργαζόμενοι δεν βρίσκονται πια στη μάτι του κυκλώνα, καθώς τις τελευταίες ημέρες του 2019 ολοκληρώθηκαν  οι παραιτήσεις του συνόλου των 220 εργαζομένων  (εργάτες, υπάλληλοι και στελέχη -συμπεριλαμβανομένων του προέδρου το Σωματείου των Εργαζομένων κ. Γάκη και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Σκινδήλια-, οι οποίοι έλαβαν ο καθένας στον τραπεζικό του λογαριασμό με απευθείας κατάθεση από τον βασικό μέτοχο κ. Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο (χωρίς να περάσουν τα χρήματα από λογαριασμούς της εταιρείας) το σύνολο των δεδουλευμένων τους, της αποζημίωσης απόλυσης που θα λάμβαναν εάν δεν παραιτούνταν, καθώς και το επίδομα που θα λάμβαναν εάν γράφονταν στο ταμείο ανεργίας (και που δεν μπορούν να γραφτούν καθώς δεν υπήρξε απόλυση αλλά παραίτηση-.

    Ο κ. Αγγελόπουλος κατέβαλε συνολικά ποσό μεγαλύτερο των 6 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου 220 οικογένειες να απελευθερωθούν από ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας που είχε δημιουργηθεί. Η  εταιρεία δεν έχει οποιαδήποτε παραγωγική δραστηριότητα ήδη από το 2016 ενώ η υψικάμινος είχε σβήσει το 2013.

    Η παραιτήσεις ακολούθησαν το κάλεσμα μέσω επιστολής, που είχε απευθύνει στους εργαζόμενους ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, στο οποίο και ανταποκρίθηκαν.



    ΣΧΟΛΙΑ