• Business

    Πληθαίνουν οι μνηστήρες για τη Singular Logic – Τι απαντά η MIG


    Ζωηρό παραμένει το ενδιαφέρον για την τεχνολογική εταιρεία Singular Logic για την οποία μάλιστα πληθαίνουν οι μνηστήρες σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς.

    Από τη δική της πλευρά η MIG, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας βρίσκεται το 99,61% της προς πώληση θυγατρικής της, τοποθετείται με σημερινή της ανακοίνωση. Στην οποία και σημειώνεται «ότι εξετάζει εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την εξαγορά της συμμετοχής της στην εταιρία «SingularLogic Α.Ε. Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πληροφορικής» («η SingularLogic»). Στο πλαίσιο αυτό έχει προσλάβει ως Χρηματοοικονομικό της Σύμβουλο την «Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.».

    Στη συνέχεια της ανακοίνωσή της από την πλευρά της MIG επισημαίνονται και τα εξής:

    «Η Εταιρία δεν προτίθεται να προβαίνει σε σχολιασμό άγνωστης προέλευσης και αμφίβολης σκοπιμότητας πληροφοριών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η Εταιρία θα προβεί πάραυτα σε δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν γεγονότα ή καταστάσεις που εύλογα αναμένεται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.»

    Το τελευταίο σκέλος της ανακοίνωσης της MIG απαντά εμμέσως πλην σαφώς σε δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και στα οποία γινόταν λόγος για εμπόδια που θέτουν εν αμφιβόλω την εξέλιξη του διαγωνισμού πώλησης της θυγατρικής της.

    Από την άλλη πλευρά η MIG καθιστά σαφές για πρώτη φορά ότι όντως εξετάζει εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες και υπό την αιγίδα του Χρηματοοικονομικού της Συμβούλου, ο διαγωνισμός βρίσκεται στη δεύτερη φάση του που περιλαμβάνει το management meeting. Παρά την αρχική αίσθηση που είχε δημιουργηθεί, η όλη εξέλιξη του διαγωνισμού είναι δυναμική διαδικασία και με την έννοια ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανοίξει η βεντάλια των ενδιαφερομένων .

    Ως τώρα 4 σχήματα έχουν περάσει στη δεύτερη φάση, στα οποία όμως φαίνεται να προστέθηκε ένας ή δύο ακόμη ενδιαφερόμενοι, με συνέπεια ο αριθμός των μνηστήρων να έχει διευρυνθεί και ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα είναι εκείνος ο οποίος θα ελέγξει το κεφαλαιακό προφίλ των υποψηφίων, χωρίς να αποκλείεται να προκύψει και περαιτέρω ενδιαφέρον από κάποιον  ακόμη «παίκτη» καθώς εντέλει εκείνο που θα μετρήσει είναι η καλύτερη προσφορά.

    Τα μέχρι τώρα σχήματα αφορούν την Quest Holding του Θεόδωρου Φέσσα σε συνεργασία με τη SoftOne του ομίλου του Πάνου Γερμανού, το δεύτερο σχήμα απαρτίζεται από την Entersoft και την Profile, το τρίτο από την OTS με την Volton, ενώ στη μάχη της διεκδίκησης της Singular συμμετέχει και η Epsilon Net.

    Οι νέοι μνηστήρες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη Singular είναι σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο της πληροφορικής, αλλά σε κάθε περίπτωση το αν θα κάνουν το επόμενο βήμα ή όχι θα εξαρτηθεί από το χρηματοοικονομικό σύμβουλο.

    Όπως όλα δείχνουν στην τελική φάση του διαγωνισμού, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι εντός του προσεχούς Ιουνίου, θα «κονταροχτυπηθούν» δύο υποψήφιοι, με την πρόταση που τελικά θα υπερισχύσει να αφορά όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες του deal και όχι μόνο το οικονομικό της σκέλος το οποίο μπορεί να συνοδεύεται από άλλους όρους και αιρέσεις.

    Με την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η Singular Logic ενίσχυσε την κεφαλαιακή θέση ενώ παράλληλα μείωσε τον τραπεζικό της δανεισμό από 54,8 στα 28,8 εκατ. ευρώ.

    Αυτή ακριβώς η βελτιωμένη εικόνα της εταιρείας είναι που έχει προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο εκ των πραγμάτων, σηματοδοτεί ευρύτερες ανακατατάξεις στον κλάδο της πληροφορικής όπου και η Singular Logic  έχει εξέχουσα θέση.



    ΣΧΟΛΙΑ