• Business

    Ποιος είναι ο Αχιλλέας Κωσταντακόπουλος που μαζί με τον Οδυσσέα Αθανασίου (Lamda) επενδύουν 300 εκατ. στο Ελληνικό

    Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (ΤΕΜΕΣ ΑΕ) και η σύζυγός του Κωστάντζα Σμπώκου (CEO της Phāea Resorts)


    Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ και«Mr Costa Navarino», είναι ένας επιχειρηματίας που συνεχίζει να επενδύει παρά την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία COVID -19.

    Με τις επενδύσεις στη Μεσσηνία να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, το project «Costa Navarino» θα υπερβεί συνολικά τα 2,5 δισ. ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας.

    Η ιστορία του Costa Navarino είναι γνωστή,  με εμπνευστή τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, πατέρα του Αχιλλέα. Το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο, που ήθελε να βάλει την Μεσσηνία στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη ξεκίνησε το 1997. Σήμερα, τo Costa Navarino αποτελείται από 4 περιοχές, συνολικής έκτασης άνω των 10.000 στρεμμάτων.

    Πιο γνωστή είναι η περιοχή του Navarino Dunes, όπου λειτουργούν τα δύο πρώτα ξενοδοχεία, το ένα γήπεδο γκολφ, και οι πρώτες κατοικίες.

    Σε κάθε μία από τις 4 περιοχές, προβλέπεται ο συνδυασμός ξενοδοχείων, τουριστικών κατοικιών, γηπέδων γκολφ και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, υποδομών και εμπειριών.

    Εντός του 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί ένα δεύτερο ξενοδοχείο στην ίδια περιοχή, λίγο πιο βορειά προς τη Γιάλοβα, που θα ολοκληρωθεί επίσης το 2021.

    Θα περιλαμβάνει συνολικά 192 κλειδιά (814 κλίνες ) σε δωμάτια, σουίτες και κατοικίες τριών και τεσσάρων δωματίων και ένα μικρό παραθαλάσσιο «χωριό» με καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, θερινό κινηματογράφο κ.α..

    Και τα δυο νέα ξενοδοχεία της περιοχής Navarino Bay θα περιλαμβάνουν αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και κατοικίες.

    Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, είναι λοιπόν ο «Mr Costa Navarino» και μπήκε πολύ νωρίς στον χώρο του τουρισμού στο πλευρό του πατέρα του, όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν την τουριστική επένδυση στην Μεσσηνία.

    Η ΤΕΜΕΣ, η οποία μαζί με τον όμιλο Olayan έχουν και το ξενοδοχείο Hilton, επενδύει στο αύριο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

    Από την Μεσσηνία και το Hilton στο Ελληνικό

    Σήμερα ανακοινώθηκε η στρατηγική συμφωνία στην οποία προχώρησε η TEMEΣ με τη Lamda Development του ομίλου Λάτση για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, κατά την πρώτη πενταετή φάση της υλοποίησης του έργου.

    Την απόφαση πιστώνεται ο επικεφαλής της LAMDA Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

    Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα.

    «Είναι χαρά και τιμή μας να συνεργαστούμε με την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Lamda Development, και να γίνουμε μέρος του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στη χώρα μας. Με τη Lamda Development μοιραζόμαστε κοινές αξίες για βιώσιμη και αειφόρα ανάπτυξη.

    Στόχος μας είναι να συμβάλουμε και εμείς, μαζί με τις άλλες σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει ή σχεδιάζονται στην περιοχή, ώστε να καθιερωθεί το Ελληνικό και η Αθηναϊκή Ριβιέρα μεταξύ των πιο ποιοτικών προορισμών στην Ευρώπη, προσθέτοντας αξία για την κοινωνία, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΤΕΜΕΣ, κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development S.A., κ. Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε σχετικά: «Το Ελληνικό είναι ένα μοναδικό έργο, ένα έργο παγκόσμιου βεληνεκούς, το οποίο θα αποτελέσει σύμβολο της μετάβασης της χώρας μας σε μια νέα εποχή.

    Σε αυτό το «ταξίδι» υλοποίησης του οράματός μας για το Ελληνικό, που έχει ήδη ξεκινήσει, θέλουμε να συνεργαστούμε με τους καλύτερους σε κάθε τομέα.

    Είμαστε, λοιπόν, περήφανοι που έχουμε συνοδοιπόρο μας την ΤΕΜΕΣ, μια κορυφαία εταιρεία με μοναδική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και λειτουργία πολυτελών τουριστικών, οικιστικών και ξενοδοχειακών μονάδων και προορισμών, η οποία έχει πετύχει να εδραιώσει ένα νέο μοντέλο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις τοπικές κοινωνίες».

    Οδ. Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda

    Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη των μονάδων στο project του Ελληνικού, η οποία τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της απόκτησης της Ελληνικό Α.Ε. από τη Lamda Development, θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα.

    O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).



    ΣΧΟΛΙΑ