Business

Ελληνικό: Επένδυση 300 εκατ. από Lamda Development και ΤΕΜΕΣ για δύο ξενοδοχειακές μονάδες

Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Οδυσσέας Αθανασίου


To σχέδιο για κοινή ανάπτυξη  δύο ξενοδοχειακών μονάδων στο Ελληνικό ανακοίνωσε η Lamda Development, η οποία προχωρά σε στρατηγική συμφωνία με την ΤΕΜΕΣ, του επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ιδιοκτήτρια του Costa Navarino στη Μεσσηνία καθώς και του ξενοδοχείου Hilton.

To mononews.gr και η στήλη Wise Man είχε αναφερθεί ήδη από χθες τα ξημερώματα για το μεγάλο επιχειρηματικό νέο.

Η στρατηγική συμφωνία στην οποία προχώρησαν η Lamda Development και η ΤΕΜΕΣ περιλαμβάνει την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, κατά την πρώτη πενταετή φάση της υλοποίησης του έργου.

Η σύμπραξη έρχεται να υλοποιήσει το όραμα των δύο εταιρειών για την εδραίωση της Αθήνας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, τοποθετώντας την Αθηναϊκή Ριβιέρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Lamda Development, στη Μαρίνα θα αναπτυχθεί εμπορική ζώνη με πολυτελή καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανάπτυξη των μονάδων, η οποία τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της απόκτησης της Ελληνικό Α.Ε. από τη Lamda Development, θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα. O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).

Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

«Είναι χαρά και τιμή μας να συνεργαστούμε με την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Lamda Development, και να γίνουμε μέρος του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στη χώρα μας. Με τη Lamda Development μοιραζόμαστε κοινές αξίες για βιώσιμη και αειφόρα ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε και εμείς, μαζί με τις άλλες σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει ή σχεδιάζονται στην περιοχή, ώστε να καθιερωθεί το Ελληνικό και η Αθηναϊκή Ριβιέρα μεταξύ των πιο ποιοτικών προορισμών στην Ευρώπη, προσθέτοντας αξία για την κοινωνία, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΤΕΜΕΣ, κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος.

Οδ. Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda

«Το Ελληνικό είναι ένα μοναδικό έργο, ένα έργο παγκόσμιου βεληνεκούς, το οποίο θα αποτελέσει σύμβολο της μετάβασης της χώρας μας σε μια νέα εποχή. Σε αυτό το «ταξίδι» υλοποίησης του οράματός μας για το Ελληνικό, που έχει ήδη ξεκινήσει, θέλουμε να συνεργαστούμε με τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Είμαστε, λοιπόν, περήφανοι που έχουμε συνοδοιπόρο μας την ΤΕΜΕΣ, μια κορυφαία εταιρεία με μοναδική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και λειτουργία πολυτελών τουριστικών, οικιστικών και ξενοδοχειακών μονάδων και προορισμών, η οποία έχει πετύχει να εδραιώσει ένα νέο μοντέλο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development S.A., κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

O κ. Αθανασίου, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση χθες, δήλωσε ότι η Lamda προχωρά με γρήγορο ρυθμό στην αναγκαία προετοιμασία προκειμένου το μεγάλο έργο στο Ελληνικό να μπει σε φάση υλοποίησης και αυτό θα φανεί στις αρχές του 2021.

Το Ελληνικό λειτουργεί ως καταλύτης, σύμφωνα με τον ίδιο και στη προσέλκυση ξένων επενδυτών: «Από πλευράς μετοχικής σύνθεσης το 27% της Lamda είναι ξένοι επενδυτές, ενώ η επένδυση των Mohegan – ΓΕΚ Τέρνα ύψους 1,1 δισ. ευρώ αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους έργα».

Τώρα με την συμφωνία που προχωρά με την TEMES αποδεικνύει για άλλη μία φορά αποδεικνύει όχι μόνο το ενδιαφέρον αλλά και τις προοπτικές που έχει το έργο.

Το Who is Who του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος είναι η «ψυχή» της ΤΕΜΕΣ, και εκείνος που κατάφερε να «επιβάλλει» την Μεσσηνία στον διεθνή τουριστικό χάρτη καθώς το Costa Νavarino έγινε από τους αγαπημένους προορισμούς για τους γκόλφερ και τους rich and famous.

Εξάλλου η επένδυση στο Costa Νavarino, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όταν ολοκληρωθεί θα έχει υπερβεί τα 2,5 δισ. ευρώ και παράλληλα θα έχει δημιουργήσει περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας.

Η ΤΕΜΕΣ, η οποία μαζί με τον όμιλο Olayan έχουν και το ξενοδοχείο Hilton, επενδύει στο αύριο με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία υψηλής ποιότητας χώρων άθλησης. Οι φιλοξενούμενοι του Costa Navarino έχουν το προνόμιο να αθληθούν στην ύπαιθρο, σε μία σειρά από δραστηριότητες, όπως είναι ποδηλασία, πεζοπορία, θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις, wind surfing και kite surfing, μαθήματα γκολφ, αθλήματα ρακέτας.

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, είναι λοιπόν ο «Mr Costa Navarino» και μπήκε πολύ νωρίς στον χώρο του τουρισμού στο πλευρό του πατέρα του, όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν την τουριστική επένδυση στην Μεσσηνία.

Σπούδασε στην Ecole Hoteliere de Lausanne, που είναι η κορυφαία στον κόσμο σχολή ξενοδοχειακού management. Η επαγγελματική του πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη.

Η ιστορία του Costa Navarino είναι γνωστή. Εμπνευστής ήταν ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. Το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο, που ήθελε να βάλει την Μεσσηνία στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη ξεκίνησε το 1997. Ωστόσο το πρώτο ξενοδοχείο λειτούργησε το 2009. Στο μεσοδιάστημα οι μάχες με την ελληνική γραφειοκρατία ήταν συνεχείς. Όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος ήταν στο πλευρό του πατέρα του και μετά το θάνατο του πατριάρχη το 2011 ανέλαβε τα ηνία της εμβληματικής ξενοδοχειακής μονάδας και κατέστησε την Μεσσηνία υπολογίσιμη δύναμη στον τομέα του ποιοτικού τουρισμού.

H Costa Navarino είναι ένα τουριστικό συγκρότημα με δύο πεντάστερα ξενοδοχεία, το The Romanos, το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων και ανεξάρτητες κατοικίες, το The Westin Resort, το Anazoe Spa, ένα κέντρο σπα και θαλασσοθεραπείας έκτασης 4.000 τ.μ., δύο γήπεδα γκολφ διεθνών προδιαγραφών 18 οπών, εστιατόρια, χώρους για αθλητικές δραστηριότητες.

Η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα με νέες επενδύσεις ύψους άνω των 250 εκατ ευρώ, στις νέες περιοχές της Costa Navarino: Navarino Hills, Navarino Waterfront και Navarino Bay.

Διαβάστε επίσης:

Οδυσσέας Αθανασίου: Το πρώτο δίμηνο του 2021 η υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωσηΣΧΟΛΙΑ