• Business

    Ποινική δίωξη για πλημμέλημα σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη

    σταυρος ψυχαρης


    Το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ’ εξακολούθηση αντιμετωπίζει ο επικεφαλής του Σταύρος Ψυχάρης μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του (για τη συγκεκριμένη κατηγορία) σε βαθμό πλημμελήματος.

    Η ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Ψυχάρη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες πόθεν έσχες αφορά στα έτη 2011-2015 (οικονομικά έτη 2010-2014).

    Μάλιστα, ο  επικεφαλής του ΔΟΛ παραπέμπεται απευθείας μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος για να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Έχει, ωστόσο, τη δυνατότητα νομικά εάν το επιθυμεί να προσφύγει κατά του κλητήριου θεσπίσματος.

    Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση παραπέμθηκε στη δικαιοσύνη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, καθώς μετά από έλεγχο που διενήργησε (η επιτροπή της Βουής) προέκυψαν  ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015).

    Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης στο πλαίσιο τα εισαγγελικής έρευνας οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για τα επίμαχα έτη δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος αλλά μόνο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/a-andreadis-tafoplaka-stin-touristiki-epichirimatikotita-to-telos-plirotitas/44825

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/restis-angelikousis-poloun-plia-gia-scrap/44878

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/trapezites-se-drasi-meta-ton-m-salla-ke-o-f-karavias-eurobank-enantion-ipourgon-tis-kivernisis/44848



    ΣΧΟΛΙΑ