• Business

    Ποιοι ξένοι αγοράζουν τώρα στο ΧΑ – Γιατί σορτάρουν την μετοχή της Folli 

    • NewsRoom
    Wall street


    Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) από ξένους επενδυτές και ειδικά στις ελληνικές τράπεζες παρά το γεγονός ότι τρία βρετανικά funds εξακολουθούν να λαμβάνουν sort θέσεις σε συγκεκριμένες μετοχές. Σήμερα 6/3 στην Εθνική η UBS έχει διακινήσει 130 χιλ μετοχές και η Wood 400 χιλ μετοχές, στην Alpha bank και η Citigroup διακίνησε 250 χιλ μετοχές και η UBS 50 χιλ.  Την ίδια ώρα τα τρία βρετανικά funds Marshall Wace, Oceanwood Capital Managment και Lansdowne Partners που είχαν τηρήσει στάση αναμονής από τις 12 Ιανουαρίου και έως τις αρχές Φεβρουαρίου, εμμένοντας και μη μεταβάλλοντας τις short θέσεις που είχαν χτίσει σε τράπεζες και ΔΕΗ, εδώ και έναν μήνα έχουν αρχίσει και “κινητοποιούνται” πιο έντονα. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρό τους έχει μπει πλέον και η μετοχή της Folli Follie ενώ αυξάνουν και το σορτάρισμά τους στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

    Αναλυτικά :

    1) στις 28 Φεβρουαρίου, και ενώ οι πιέσεις στην ελληνική αγορά συνέχιζαν να είναι έντονες, το Oceanwood Capital Management, προχώρησε στο άνοιγμα short θέσεων στη μετοχή της Folli Follie, και στο 0,50% των μετοχών της, δηλαδή μία θέση ύψους 5,6 εκατ. ευρώ στη συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Αξίζει να σημειώσουμε πως τον τελευταίο μήνα η μετοχή της Folli Follie έχει υποχωρήσει άνω του 9%.

    2) Την ίδια ημερομηνία, το Lansdowne Partners αποφάσισε να αυξήσει κι άλλο τις short θέσεις του στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και στο 1,64% από το 1,51% που τις είχε αυξήσει στις 6 Φεβρουαρίου, φέρνοντάς τες στα 24,75 εκατ. ευρώ. Η μετοχή της τράπεζας έχει υποχωρήσει άνω του 10% τον τελευταίο μήνα.



    ΣΧΟΛΙΑ