• Business

    Ποιοι θέλουν να χτίσουν ξενοδοχεία στον (αναβαθμισμένο) Πειραιά

    Ελλάδα κρουαζιέρα


    Ο Πειραιάς εξελίσσεται, αναπτύσσεται, μεταμορφώνεται. Με τη μεγάλη επένδυση της Cosco στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και με την επικείμενη επέκταση του μετρό, ο Πειραιάς γίνεται ένας πραγματικά ελκυστικός προορισμός για μία κατηγορία επενδύσεων στην οποία μέχρι τώρα δυσκολευόταν να προσελκύσει ενδιαφέρον: τις ξενοδοχειακές επενδύσεις.

    Η απουσία μίας μεγάλης, πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας είναι άλλωστε κάτι που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού στο λιμάνι του Πειραιά, υπονομεύοντας τις προοπτικές του να αναπτυχθεί περαιτέρω. Όμως αυτό φαίνεται πως τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει άρδην.

    Μάλιστα, η ίδια η Cosco φέρεται διατεθειμένη να κατασκευάσει ξενοδοχειακή μονάδα εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Πειραιά, στο πρότυπο των ξενοδοχείων που βρίσκονται πολύ κοντά σε μεγάλα αεροδρόμια, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που θα δένουν στο πειραϊκό λιμάνι, αν και για την ώρα οι σχεδιασμοί αυτοί βρίσκονται στο στάδιο της απλής σκέψης.

    Πιο ώριμη φαίνεται να είναι η περίπτωση της Dimand, καθώς η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων αγόρασε πρόσφατα τρία οικοδομικά τετράγωνα που ανήκαν στην καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, αποσκοπώντας στην κατασκευή ενός σύγχρονου συγκροτήματος κτιρίων που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, εμπορικά καταστήματα, μουσείο, συνεδριακό κέντρο, γραφεία, αλλά και κατοικίες. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο με προϋπολογισμό κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί σε βάθος πενταετίας, ενώ προβλέπει και έργα ανάπλασης στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

    Η Dimand φέρεται μάλιστα να βρίσκεται σε συζητήσεις με γνωστή αλυσίδα ξενοδοχειακών μονάδων, ώστε να αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου.

    Όλα αυτά, βέβαια, την ώρα που η επιστροφή της Marriott στην Ελλάδα (συμφώνησε με τον όμιλο Χανδρή για την ανακαίνιση του Metropolitan, στη λεωφόρο Συγγρού, το οποίο θα μετονομαστεί σε Athens Marriott Hotel) και οι μεγάλες επενδύσεις του τουρκικού ομίλου Dogus στο Χίλτον και του ομίλου ΤΕΜΕΣ (οικογένεια Κωνσταντακόπουλου) στον Αστέρα δημιουργούν ένα σκηνικό έντονων διεργασιών στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, διεργασιών που αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά την τουριστική εικόνα της πρωτεύουσας, προσελκύοντας ακόμα περισσότερους (και καλύτερης ποιότητας) τουρίστες στη χώρα μας και ενισχύοντας έτσι την ελληνική οικονομία.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χάρης Βαφειάς: Δεν έχω καμία ανησυχία για την εκλογή του Τράμπ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurobank: Πιο ισχυρός ο Trump από τον Obama στο Κογκρέσο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπαίνουν οι μπάρες στο Μετρό της Αθήνας. Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα



    ΣΧΟΛΙΑ