• Business

    Πηγές Φάις στο mononews.gr για Καλογήρου: «Είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε την ιστορική αλυσίδα»

    Ο επιχειρηματίας, Σαμι Φάις Καλογήρου του Ομίλου Fais

    Ο επιχειρηματίας, Σαμι Φάις


    Με ανακούφιση υποδέχθηκαν στον όμιλο Φάις την απόφαση του δικαστηρίου για την Καλογήρου. Παρότι δεν υπήρχε θέμα έγκρισης του σχεδίου εξυγίανσης, αφού υπήρχε η σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων μερών (τράπεζες και οικογένεια Λεμονή), εντούτοις η πολύμηνη καθυστέρηση προκαλούσε έναν μικρό προβληματισμό. Κυρίως γιατί δυσκόλευε την προσπάθεια επαναφοράς της αλυσίδας στην κανονικότητα. Όπως είχε επισημάνει πρόσφατα στο mononews.gr ο Σάμι Φάις, η ενδιάμεση χρηματοδότηση δεν αρκούσε ενώ ο ίδιος αναγκάζονταν, να αγοράζει και να εισάγει εμπορεύματα για λογαριασμό της Καλογήρου ότου ολοκληρωθεί η απορρόφηση. Σημείωσε, μάλιστα, πως περίμενε την απόφαση του δικαστηρίου, ώστε να λυθούν τα χέρια τους.

    Πλέον, ο όμιλος Φάις αποκτά και με την βούλα του δικαστηρίου τα ηνία της «Καλογήρου» και μπορεί να υλοποιήσει με ταχύτερους ρυθμούς το σχέδιο εξυγίανσης της ιστορικής αλυσίδας υπόδησης. «Τώρα πλέον αναλαμβάνουμε και τυπικά τα ηνία. Θα προχωρήσουμε κανονικά το πλάνο εξυγίανσης», σημειώνουν πηγές προσκείμενες στη διοίκηση. Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίτευξη συμφωνίας με τα εμπλεκόμενα μέρη στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού, είχε ξεκινήσει και η προσπάθεια ανάκαμψης.

    Περίπου εννέα μήνες μετά, η Καλογήρου έχει αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό της, τα ράφια και οι βιτρίνες των καταστημάτων της έχουν γεμίσει ξανά με εμπόρευμα και οι καταναλωτές επιστρέφουν για τα καλά. Επιπλέον, πέραν από την επαναλειτουργία σημείων που είχαν κλείσει και τις ανακαινίσεις υφιστάμενων μαγαζιών, άρχισαν να προστίθενται σταδιακά και νέα σημεία πώλησης . Όπως αυτό στη Μύκονο που ξεκίνησε την περίοδο του Πάσχα. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι έκτασης 68 τ.μ. και αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι και του χρόνου, καθώς στα σχέδια είναι η μετεγκατάσταση σε μεγαλύτερο χώρο μόλις ληφθούν οι απαραίτητες άδειες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Πράσινο φως» για το σχέδιο εξυγίανσης της Καλογήρου έλαβε ο όμιλος Φάις



    ΣΧΟΛΙΑ