• Business

    Πηγές Chipita για είσοδο στο Χρηματιστήριο: «Είμαστε ακόμη σε φάση διερεύνησης-Όλες οι επιλογές ανοιχτές»

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ετών 59. Διευθύνων Σύμβουλος Chipita.

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά σχετικά με την εισαγωγή της Chipita στο Χρηματιστήριο. Πηγές με γνώση της υπόθεσης που μίλησαν στο mononews.gr αναφέρουν ότι η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία διερεύνησης των επιλογών της, τονίζοντας πως δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε ποια χώρα θα γίνει, παρά τις πληροφορίες που θέλουν την εταιρεία να προετοιμάζεται για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

    Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι στο τραπέζι παραμένει και η επιλογή της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ένα σχέδιο που, όπως λένε, δεν έχει εγκαταλειφθεί.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο επικεφαλής της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, είχε δηλώσει ότι δεν θα αργήσει η ώρα που η εταιρεία θα μπει στο Χρηματιστήριο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει αν θα ήταν το ελληνικό ή κάποιο στο εξωτερικό. Αυτή ήταν μια απόφαση που λαμβάνονταν, μετά την ολοκλήρωση  σχετικής μελέτης.

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ετών 59. Διευθύνων Σύμβουλος Chipita.
    Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Chipita.

    Να σημειωθεί ότι το Bloomberg σε πρόσφατο δημοσίευμα του έκανε λόγο ότι η δημόσια προσφορά (ΙPO) της Chipita αναμένεται να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων του 2018. Μάλιστα, επικαλούμενο πηγές ανέφερε πως η  αποτίμηση της ελληνικής βιομηχανίας εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει σε περίπου 1 δισ. ευρώ!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μεταξύ των μεγαλύτερων IPOs που αναμένονται το 2018 της Chipita

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita) δίνει την πιο συγκλονιστική συνέντευξη: Aπό το διαμέρισμα στο Μοσχάτο στην υπερπαραγωγή των κρουασάν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Περιστέρης: Τα επόμενα στρατηγικά σχέδια του «Mr 1 δισ. ευρώ»



    ΣΧΟΛΙΑ