• Business

    Ποιες μετοχές στις ΗΠΑ κερδίζουν απο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

    • NewsRoom


    Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση των ΗΠΑ στη Βαγδάτη και τον θάνατο του Ιρανού Κασέμ Σουλεϊμανί, έχουν έναν μεγάλο κερδισμένο σύμφωνα με την Washington Post.

    Η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι λόγω της όξυνσης των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν εταιρείες – κολοσσοί της βιομηχανίας όπλων, όπως οι Lockheed Martin, Raytheon και Northrop Grumman, “είδαν” τις αξίες των μετοχών τους να… εκτοξεύονται την Παρασκευή αν και σήμερα Δευτέρα οι δυο πρώτες σημείωσαν οριακή πτώση.

    Η Washington Post προβλέπει ότι η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Ιράκ δεν θα παύσει στο άμεσο διάστημα και ότι “δισεκατομμύρια δολάρια φορολογούμενων” θα συνεχίσουν να δαπανώνται για τους εξοπλισμούς των Αμερικανών στην περιοχή.

    Οι μετοχές των κατασκευαστών όπλων έκλεισαν με σημαντικές αυξήσεις την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράκ.

    Συγκεκριμένα, η μετοχή της Lockheed Martin έκλεισε με αύξηση της τάξης του 3,6%, της Northrop Grumman -που ετοιμάζει το B-21, ένα stealth βομβαρδιστικό νέας γενιάς για τις ΗΠΑ- με 5,43%, της Raytheon με αύξηση 1,5% και της General Dynamics με +1%.

    Την Δευτέρα η μετοχή της Northrop Grumman Corp κέρδισε 0,22% και έκλεισε στα 375,83 δολάρια και της General Dynamics κέρδισε 1% και έκλεισε στα 182,09 δολάρια.

    Αναλυτές, σύμφωνα με την Washington Post, εκτιμούν ότι η ένταση ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ θα δημιουργήσει μια αυξητική τάση στις αμυντικές δαπάνες, που επί την προεδρία Τραμπ έχουν ήδη αυξηθεί κατά 16%.



    ΣΧΟΛΙΑ