• Pharma & Health

    Σε ιορδανικά «χέρια» η Genepharm του Α. Βιγκόπουλου

    • NewsRoom

    Αχιλλέας Βιγκόπουλος


    Στην εξαγορά του 100% των μετοχών της ελληνικής επιχείρησης Genepharm, του Αχιλλέα Βιγκόπουλου, προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία παραγωγής γενοσήμων, MS Pharma.

    Με την εξαγορά, η MS Pharma, η οποία εδρεύει στην Ιορδανία και δραστηριοποιείται συνολικά σε 12 χώρες, στη Μέση Ανατολή, την Τουρκία και την Αφρική, στοχεύει στην επέκταση του γεωγραφικού αποτυπώματός της στην Ευρώπη και τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της στις χρόνιες παθήσεις.

    Όσον αφορά στην Genepharm, η εξαγορά θα της επιτρέψει να αποκτήσει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις παραγωγής και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της MS Pharma και να αποτελέσει μέρος μιας ομάδας με περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους. Το χαρτοφυλάκιό της θα ενισχυθεί με στείρα ενέσιμα προϊόντα και βιοτεχνολογικούς παράγοντες, ενώ τα σχέδια περιλαμβάνουν αύξηση της γραμμής παραγωγής στην Αθήνα.

    Η διοίκηση της εταιρείας θα παραμείνει ως έχει, προκειμένου να βοηθήσει στην καθοδήγηση της εταιρείας μέσα στην επόμενη φάση της ανάπτυξής της. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου.

    «Η εξαγορά αυτή αποτελεί ορόσημο για τα αναπτυξιακά μας σχέδια. Η ομάδα διαχείρισης της Genepharm έχει δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση και προσβλέπουμε στην υποστήριξή τους στην περαιτέρω ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι αυτή η εξαγορά θα επιτρέψει στην Genepharm να προσφέρει μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων και τεχνολογιών στους πελάτες της στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ghiath Sukhtian, πρόεδρος της MS Pharma.

    Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Genepharm ανέφεραν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εισερχόμαστε σε μια νέα φάση ανάπτυξης με την MS Pharma. Η εξαγορά αυτή θα βοηθήσει στην επιτάχυνση των σχεδίων ανάπτυξης της Genepharm και θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων».

    Μια ελληνική εταιρεία με ιστορία

    Η Genepharm είναι αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1967 από τον Νικόλαο Α. Βιγκόπουλο.

    Αρχικά στόχευσε την Ελληνική αγορά, όπου εμπορεύεται και διανέμει απ’ ευθείας τα προϊόντα της. Έκτοτε, η εταιρεία έχει διευρύνει τη δράση της με εξαγωγική δραστηριότητα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Βόρεια & Νότια Αμερική, φτάνοντας συνολικά σε 70 χώρες.

    Την τελευταία δεκαετία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις 58 εκατ. ευρώ., οι οποίες αφορούν στις ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις καθώς και στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

    Το εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην Παλλήνη Αττικής, εκτείνεται σε 12.000 τ.μ. και διαθέτει τρεις προηγμένες τεχνολογικά μονάδες παραγωγής συμβατικών στερεών, ογκολογικών στερεών και ενέσιμων ιδιοσκευασμάτων.

    Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας αναβαθμίστηκαν το 2001 βάσει European GMP’s, ενώ το 2008 επεκτάθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν εκ νέου.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Άλματα» από την Demo στα χρόνια της κρίσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πρεμιέρα» για τη RAFARM στην αγορά των ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ