• Business

    Pfizer: Σταματά τις κλινικές δοκιμές στη Ρωσία – Θα συνεχίσει την προμήθεια φαρμάκων

    • Bloomberg
    Πινακίδα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Pfizer στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021 Φωτογράφος: Stephanie Keith/Bloomberg

    Πινακίδα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Pfizer στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021 Φωτογράφος: Stephanie Keith/Bloomberg


    Η Pfizer δήλωσε ότι δεν θα ξεκινήσει πλέον νέες κλινικές δοκιμές στη Ρωσία και ότι θα δωρίσει όλα τα κέρδη από τη θυγατρική της στη χώρα για την ανακούφιση των πληγέντων της Ουκρανίας.

    Ταυτόχρονα, η φαρμακοβιομηχανία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα συνεχίσει να προμηθεύει φάρμακα στη Ρωσία, φοβούμενη ότι ευάλωτοι ασθενείς, όπως παιδιά και ηλικιωμένοι που βασίζονται στις θεραπείες της, θα μπορούσαν να υποστούν συνέπειες από οποιαδήποτε διακοπή.

    Η εταιρεία «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια παύση της ροής των φαρμάκων μας στη Ρωσία θα παραβίαζε ευθέως τη θεμελιώδη αρχή μας να βάζουμε τους ασθενείς σε προτεραιότητα», σύμφωνα με τη δήλωση της. Η Pfizer είπε ότι δεν διαθέτει, ούτε λειτουργεί εγκαταστάσεις παραγωγής στη Ρωσία και σχεδιάζει να σταματήσει τις προγραμματισμένες επενδύσεις της με τοπικούς προμηθευτές.

    Υπάρχει αυξανόμενη οικονομική πίεση στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

    Πολλές πολυεθνικές εταιρείες επέλεξαν να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα, αν και η Μόσχα έχει απειλήσει με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και άλλα πιθανά αντίποινα.

    Η Pfizer είπε ότι θα συνεργαστεί με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και άλλες ρυθμιστικές αρχές για τη μεταφορά των τρεχουσών κλινικών δοκιμών σε εναλλακτικές τοποθεσίες εκτός Ρωσίας. Οι ασθενείς που έχουν ήδη εγγραφεί σε μελέτες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν φάρμακα, ανέφερε η εταιρεία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έρευνα για εμβόλια: Η τρίτη δόση είναι κρίσιμη κατά της Όμικρον



    ΣΧΟΛΙΑ