ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Θράκη και οι παραδόσεις της, τα νέα γραφεία για την ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, το Notia Medcare επαναπροσδιορίζει την μακροζωία, η «δικιά» μας πίτα, η βράβευση του Δημήτρη Χριστοφιλέα, η Γαστρονομία της Ibiza και τα 35 Χρόνια του Μαγικού Βουνού
Με έξι κομβικά έργα συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική» ως επισπεύδουσα αρχή, στην υλοποίηση του μεγαλύτερου πάρκου πρασίνου, άθλησης και αναψυχής στην Ανατολική Αττική, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων στο Μάτι.
Στην τελετή θεμελίωσης του Πάρκου μνήμης έκτασης 130 στρεμμάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, παρέστη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.
Το Πάρκο χρηματοδοτείται από πόρους που συγκεντρώθηκαν από συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας και από δωρεές ιδιωτών ύψους 12 εκατ. ευρώ. Σημαντικό μέρος των χρημάτων θα αξιοποιηθούν για να κατασκευαστεί το Πάρκο Μνήμης. Με το υπόλοιπο ποσό θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή 98 υπερσύγχρονων κατοικιών για τη στέγαση συμπολιτών μας που έχασαν τα σπίτια τους στην καταστροφική φωτιά.
Κατά τη χθεσινή τελετή πραγματοποιήθηκε συμβολική φύτεψη δέντρων στο χώρο όπου θα δημιουργηθεί το Πάρκο Μνήμης.
Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, οι Υφυπουργοί Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Γ.Γ. Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο Δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, κ.α.
Με αφορμή την τελετή θεμελίωσης του Πάρκου Μνήμης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Συνδράμουμε σε ένα εμβληματικό έργο, τη δημιουργία του μεγαλύτερου Πάρκου στην Ανατολική Αττική το οποίο θα αποτελέσει ένα πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής στην Αττική, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται παράλληλα η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην πληγείσα περιοχή «Μάτι» και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Το Πάρκο μνήμης θα αποτελέσει ένα υπερτοπικό πόλο αναψυχής με ιδιαίτερο συμβολισμό».

Το 2023 αναμένεται η αποκατάσταση των κτηρίων εντός του ΝΑΤ – Τα 6 έργα που αναλαμβάνει ως επισπεύδουσα αρχή η Περιφέρεια Αττικής
Η Περιφέρεια Αττικής μέσω του αναπτυξιακού της οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική» ως επισπεύδουσα αρχή, αναλαμβάνει την υλοποίηση 6 κομβικών Έργων, μεταξύ αυτών την αποκατάσταση κτηρίων εντός του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2023. Ειδικότερα τα έργα αφορούν:
1. Ενεργειακή αυτονομία – αναβάθμιση χώρου δασικής αναψυχής (προϋπολογισμού 20 εκατ €)
2. Αποκατάσταση κτιρίων εντός Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) (θα ολοκληρωθεί εντός του 2023)
3. Δημιουργία παραλιακού περιπάτου.
4. Δίκτυο πυρόσβεσης πόλης.
5. Ψηφιακές εφαρμογές και εξοπλισμός έξυπνης πόλης.
6. Διαμόρφωση παραρεμάτιας περιοχής.
Η Περιφέρεια Αττικής, μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού Νέα Μητροπολιτική Αττική, αναλαμβάνει ρόλο επισπεύδοντος φορέα υλοποίησης, καθώς διαθέτει τις υλικοτεχνικές υποδομές, την επάρκεια και την αρτιότητα των υπηρεσιών για την εκτέλεση των διαδικασιών αναθέσεων, εκτέλεσης κι επίβλεψης. Να σημειωθεί ότι για την υλοποίηση των έργων ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική», θα συνεργαστεί με το ΥΠΕΝ και τον Πρόεδρο της Βουλής.
«Αποκατάσταση κτιρίων εντός Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου “ΝΑΤ”»
Σε ό,τι αφορά στο έργο της «Αποκατάστασης κτηρίων εντός Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου «ΝΑΤ», προβλέπεται η επισκευή, ανακαίνιση και αξιοποίηση δύο κτιρίων (εκθεσιακό κέντρο και επιμορφωτικό κέντρο). Τα υπόλοιπα εννέα κτήρια θα κατεδαφιστούν προκειμένου να διαμορφωθεί χώρος πρασίνου. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν: ένα ξύλινο κτήριο με χρήση αναψυκτήριου και δύο κοινόχρηστα w.c. (λουτρά) για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Στους χώρους στάθμευσης που προβλέπεται να διαμορφωθούν σύμφωνα με το εγκεκριμένο από το ΥΠΕΝ Master Plan για τον χώρο της δασικής αναψυχής, θα κατασκευαστούν μεταλλικά στέγαστρα για τον σκιασμό κατά την στάθμευση οχημάτων τα οποία θα εξοπλιστούν με φωτοβολταϊκές μονάδες, με σκοπό την ενεργειακή αυτονομία του συνολικού χώρου. Η υλοποίηση του έργου θα ολοκληρωθεί εντός του 2023 καθώς αποτελεί έργο υψηλής προτεραιότητας.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για την απάτη των 31 εκατομμυρίων σε βάρος του ΕΦΚΑ
- Ομάν: Η χώρα καταδικάζει τις επιθέσεις στο έδαφός της και δηλώνει ότι καμία πλευρά δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές
- Οι πύραυλοι του Ιράν, η σοβαρότερη δοκιμασία για την αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ
- Πάσχα 2026: Ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.