• Κοινωνία

    Δίκη για Μάτι: Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση της Κωνσταντοπούλου – Αναστάτωση για «ληγμένους» πυροσβεστήρες

    Κωνσταντοπούλου

    Ζωή Κωνσταντοπούλου


    Σε αίθουσα με “ληγμένους” πυροσβεστήρες διεξάγεται η δίκη για την πλέον πολύνεκρη πυρκαγιά στη χώρα! Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, από το ακροατήριο ακούστηκε κάποιος να φωνάζει: ” Ακόμα και οι πυροσβεστήρες που είναι πίσω σας είναι ληγμένοι”

    Στη διακοπή της δίκης, άρον άρον υπάλληλοι έσπευσαν να αλλάξουν τους πυροσβεστήρες.

    Το πρωτοφανές συνέβη κατά την 3η ημέρα της κατάθεσης στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων όχι μόνο με τους συνηγόρους υπεράσπισης αλλά και την πρόεδρο του Δικαστηρίου, η μάρτυρας κατέθεσε:

    “Ο σύντροφος της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου προσέγγιζε τα θύματα στο Μάτι ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας στο περιθώριο της δίκης”.

    Η κα. Κωνσταντοπούλου μίλησε για επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών και αναφέρθηκε στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα:

    «Ακόμα και μετά την τραγωδία εκείνοι που έπρεπε να αναλάβουν διάσωση και ευθύνες ασχολήθηκαν με το να προστατεύσουν εαυτούς και αλλήλους θυσιάζοντας διάφορους για την εκτέλεση αυτού του σχεδίου .Μέχρι σήμερα οργιάζει το παρασκήνιο στην υπόθεση αυτή και τα κίνητρα είναι σοβαρά και αφορά πρώην και νυν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Ο Κολοκούρης έγινε αρχηγός και είχε τη ευθύνη για τη φωτιές στην Εύβοια ,ο Λάμπρης που είναι επίσης κατηγορούμενος είναι επιτελάρχης σήμερα στην Πυροσβεστική. Αυτοί οι λίγοι που έφτασαν να είναι εδώ κατηγορούμενοι , ανεβαίνουν στην ιεραρχία και πιστεύετε ότι δεν αντιλαμβάνεται ο κόσμος ότι οργιάζει το παρασκήνιο ακόμα τώρα.

    Ο πρωθυπουργός εν μέσω εξέλιξης της πυρκαγιάς στην Κινέτα, πάει να βραβευτεί με τον Ζάεφ. Όταν προκύπτει η πυρκαγιά στην Πάρνηθα, όλοι πρέπει να είναι εφ’ όπλου λόγχη και προκύπτει από δημοσιεύματα πως ο Τσίπρας κοιτάει στο κινητό χάρτη Αττικής γύρω στις οκτώ παρά είκοσι και έχει ενημερωθεί. Παραμείνει στη Βοσνία, και μετά επιστρέφει στην καμένη γη και η πρώτη του δήλωση του είναι διέκοψα εσπευσμένα το ταξίδι μου. Όταν παίζεται τέτοιο κακοπαιγμένο θέατρο πάνω στα πτώματα των ανθρώπων, είναι καθήκον σας να ερευνήσετε μέχρι το κόκκαλο την υπόθεση αυτή…Καμία παραίτηση, κανείς δεν είχε ευθιξία να πει έχω ευθύνη. Είναι συγκλονιστικό. Δεν υπήρξε ένας να πει φεύγω, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να φέρει πίσω τους ανθρώπους».

    Η κατάθεση της κας Κωνσταντοπούλου θα συνεχιστεί στις 8 Φεβρουαρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη για Μάτι: «Υπήρχε συγκάλυψη για να γίνει αλλαγή πτωμάτων» – Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες



    ΣΧΟΛΙΑ