ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επίσκεψη στο Μάτι πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατιάς, Νίκο Αναστασιάδη.
Αμφότεροι βρίσκονται στον χώρο όπου εκτελούνται τα έργα για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εκεί θα γίνει τελετή κατάθεσης του θεμελίου λίθου για την ανέγερση του κτηριακού συγκροτήματος και του πάρκου.
Νωρίτερα υπήρξε συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση, ακολούθησε υπογραφή συμφωνίας από τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών.
Τον κ. Αναστασιάδη συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.
Η επίσκεψη γίνεται λίγες ημέρες πριν τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, όπου ο κ. Αναστασιάδης, έχοντας συμπληρώσει το όριο θητειών, δεν θα είναι υποψήφιος.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από την Πρωτοχρονιά του 1993 στην Πρωτοχρονιά του 2026 – Η τελευταία αναλογική ευχή πριν όλα γίνουν ψηφιακά
- Χαρδαλιάς: «Η Αττική μας φωτίστηκε απ’ άκρη σ΄ άκρη για να υποδεχθεί το 2026 με ένα μοναδικό υπερθέαμα»
- ΗΠΑ: Ο Ζοχράν Μαμντάνι ορκίστηκε δήμαρχος της Νέας Υόρκης
- Στον αστερισμό των deals το 2025 ο εγχώριος κλάδος τροφίμων και ποτών: Οι συμφωνίες-ορόσημα και οι προοπτικές το 2026