Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Τον δρόμο για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη ανοίγει η εισαγγελική πρόταση, η οποία τάσσεται υπέρ του σχετικού αιτήματος του 32ου τακτικού ανακριτή προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται έξι κινητά τηλέφωνα, ένας σκληρός δίσκος και ένα USB που κατασχέθηκαν από το ιατρείο της οδού Καρνεάδου, με τον ανακριτή να ζητεί να ελεγχθεί το σύνολο των στοιχείων της ψηφιακής επικοινωνίας.

1

Πρόκειται για ψηφιακές συσκευές που κατασχέθηκαν κατά την έρευνα της αστυνομίας στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν είναι του Γιώργου Μαζωνάκη, των δύο κατηγορουμένων γιατρών, δύο γραμματέων και μίας νοσηλεύτριας που εργάζονται στο ιατρείο.

Το χρονικό εύρος της αιτούμενης άρσης του απορρήτου είναι το μέγιστο προβλεπόμενο από το νόμο και ξεκινά από τις 11 Ιουλίου 2026 και φτάνει έως και την επομένη ημέρα του θανάτου του τραγουδιστή, δηλαδή τις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών κρίνεται απαραίτητη για να διακριβωθούν οι ενέργειες των κατηγορουμένων πριν και μετά το θάνατο του τραγουδιστή.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Στο Ειδικό δικαστήριο παραπέμπεται ο Τριαντόπουλος για το «μπάζωμα»

Μάτι: Χωρίς το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου Τερζούδης, Ματθαιόπουλος και Καπάκης

Κασσελάκης: Πήγε στο «Cash or Trash» με τα ασημικά της μητέρας του – «Είμαι σκληρός διαπραγματευτής» (βίντεο)