• Business

    Performance: Ανοίγει ο δρόμος για την Κύρια Αγορά

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies


    Ανοίγει ο δρόμος της Performance για μετάταξη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με «πρώτη στάση» την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου.

    Το βασικό θέμα της διάταξης αφορά την έγκριση της εισαγωγής του συνόλου των κοινών μετοχών της εταιρείας προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά της Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της διαγραφής των μετοχών της εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά.

    Με αυτό τον τρόπο, γίνεται πράξη το όραμα του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Διονύση Χιντζίδη της εταιρείας πληροφορικής. Σχέδιο που ξεκίνησε το 2022 φαίνεται πως θα υλοποιηθεί άμεσα και που είναι απόρροια της συνεχούς αναπτυξιακής πορείας που καταγράφει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

    Με την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, η Performance θα γίνει η τρίτη εταιρεία πληροφορικής που «ανεβαίνει κατηγορία» από το 2020, μετά τις Entersoft και Epsilon Net, οι οποίες «μετέβησαν» εκείνη τη περίοδο και μάλιστα με λίγους μήνες διαφορά η μια από την άλλη.

    Συνεχίζονται οι επενδύσεις με το βλέμμα στις εξαγορές

    Ο CEO κ. Διονύσης Χιντζίδης, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων τόνισε ότι αναμένει υψηλούς ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης παρόμοιους με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι συνεχίζεται το πλάνο επενδύσεων και εξαγορών της εταιρείας.

    «Κοιτάμε πολλές περιπτώσεις, είμαστε σε επικοινωνία με διάφορες εταιρείες, ωστόσο ακόμα δεν είναι είμαστε κοντά σε κάποια εξαγορά» είχε τονίσει ο κ. Χιντζίδης.

    Λίγους μήνες πριν, κατά τη διάρκεια της ΓΣ των μετόχων, ο κ. Χιντζίδης είχε πει ότι η Performance εξετάζει 3 ή 4 περιπτώσεις άλλων -ελληνικών κατά κύριο λόγο- εταιρειών με εξειδίκευση στο Cyber Security, έναν τομέα αιχμής για την αγορά.

    Η Performance στο Χρηματιστήριο έχει καταγράψει αξιοσημείωτη πορεία τον πρώτο μήνα του 2024, σημειώνοντας μια αύξηση σχεδόν 10%, από τα 4,7 ευρώ στα 5,18 ευρώ. Κάνοντας μάλιστα και υψηλά στα 5,46 ευρώ στις 11 Ιανουαρίου.

    Τα ψηφιακά έργα

    Η Performance μόλις πέρυσι ξεκίνησε πρακτικά στη δημιουργία τμήματος δημοσίου και φέτος προχώρησε στις πρώτες τιμολογήσεις και ήδη παραδίδονται τα πρώτα έργα με πελάτες το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την ΚτΠ και την Ελληνική Αστυνομία.

    Ο όμιλος ανέπτυξε τμήμα Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων και κέρδισε το έργο Tracy, διάρκειας 24 μηνών και προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Digital Europe.

    Επίσης διεκδίκησε και πήρε σειρά έργων από τον ιδιωτικό τομέα, σε συνεργασία με συστημικές τράπεζες, μεγάλους βιομηχανικούς, ενεργειακούς και τηλεπικοινωνιακούς ομίλου. Μεσοσταθμικά, οι πωλήσεις της Performance Technologies έτρεξαν με ρυθμούς αύξησης 19% την περίοδο 2017-2022 και EBITDA 27%, με επαναλαμβανόμενα έσοδα άνω του 50%.

    Ιστορικό ρεκόρ στα έσοδα

    Τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας είναι εντυπωσιακά καθώς πέτυχε ιστορικό ρεκόρ εσόδων (+40%) και μικτού κέρδους (+20%) το πρώτο εξάμηνο του 2023.

    Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στο ποσό των 24,4 εκατ. ευρώ, έναντι του ποσού 17,461 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου της προηγούμενης χρήσης 2022, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 40%.

    Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 7,44 εκατ. ευρώ, έναντι των 6,18 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2022, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 20,3%.

    Διαβάστε επίσης:

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πως διαμορφώνεται το ποσοστό του Γιώργου Περιστέρη

    Μικροδορυφόρους αποκτά η Ελλάδα – Προκηρύχθηκε Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός

    Γιώργος Οικονόμου: Ισχυροποιεί την θέση του στην OceanPal της οικογένειας Παληού



    ΣΧΟΛΙΑ