• Business

    PeopleCert: Υποτροφίες σε νέους με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη

    • NewsRoom


    Ο όμιλος PeopleCert, παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο των πιστοποιήσεων επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, ανταποκρινόμενος στη δέσμευσή του να επενδύει στους νέους και την ανάπτυξη της γνώσης, υλοποίησε την πρωτοβουλία «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας», στο πλαίσιο της οποίας απένειμε υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με καταγωγή από την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο.

    Όπως ανακοινώθηκε, η απονομή έγινε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, καθώς και πλήθος ακαδημαϊκών και επιφανών προσωπικοτήτων.

    Οι υποτροφίες προσφέρθηκαν στη μνήμη τριών διαπρεπών καθηγητών της Πόλης, Δημήτριου Φραγκόπουλου, Δημήτριου Νικολαΐδη και Αλέξανδρου Αλεξανδρίδη, οι οποίοι αποτέλεσαν πρότυπο για τους μαθητές, ως υπόδειγμα συνέπειας και παιδαγωγικής αφοσίωσης.

    Ειδικό βραβείο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Πατριάρχη στον ομότιμο καθηγητή Γεώργιο Στεφανόπουλο για τη σημαντική, διαχρονική και ανιδιοτελή προσφορά του στον Ελληνισμό της Κωνσταντινουπόλεως.

    Με το πρόγραμμα υποτροφιών της PeopleCert «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας», επεσήμανε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Βύρων Νικολαΐδης, «θέλουμε να επιβραβεύσουμε την ακαδημαϊκή αριστεία, να διατηρήσουμε τους δεσμούς με την Ομογένεια συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά της Πόλης».

    Η επιλογή του Ζωγραφείου για την τελετή απονομής των υποτροφιών δεν ήταν τυχαία. Ο Βύρων Νικολαΐδης, παιδί εκπαιδευτικών σε κοινοτικά σχολεία της Πόλης, αποφοίτησε με άριστα από το Ζωγράφειο Λύκειο και ολοκλήρωσε μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

    Όπως είπε «ο Ελληνισμός διατηρήθηκε στην Πόλη γιατί, μεταξύ άλλων, οι έχοντες και μπορούντες βοηθούσαν τους μη έχοντες και μη μπορούντες. Το Ζωγράφειο, μια δωρεά του Χρηστάκη Ζωγράφου στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, σε συνδυασμό με εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς που με αυταπάρνηση είχαν αφοσιωθεί στα παιδιά και την εκπαίδευση, έδωσε τη δυνατότητα σε μένα και πολλούς άλλους νέους να αποκτήσουν τα γνωστικά εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Επομένως αποτελεί Χρέος και Καθήκον μας να προσθέσουμε κι εμείς ένα λιθαράκι προσφέροντας τη στήριξή μας σε νέους που προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις ακαδημαϊκές σπουδές τους».

    Οι υποτροφίες που προσφέρθηκαν ήταν του ύψους των 8.000€ για κάθε υπότροφο και καλύπτουν το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Δίδονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ή υποψήφιους διδάκτορες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, ανεξαρτήτως τόπου σπουδών και κατοικίας.

    Η επιλογή των υποτρόφων έγινε από πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης, με επικεφαλής τον διακεκριμένο πανεπιστημιακό κ. Γεώργιο Δουκίδη. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ήταν ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, Πανεπιστημιακός και Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ), οι δημοσιογράφοι Σεραφείμ Κωνσταντινίδης και Ανδρέας Ρομπόπουλος, οι οποίοι κατάγονται από την Κωνσταντινούπολη, και η Ελένη Νικολαΐδου, Γενική Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της PeopleCert.

    Ο κ. Δουκίδης αναφέρθηκε στην «υψηλή ποιότητα των αιτούντων που φοιτούν σε κορυφαία πανεπιστήμια και στην πλειοψηφία τους είναι υποψήφιοι διδάκτορες σε σημαντικά επιστημονικά αντικείμενα».

    Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που βραβεύτηκαν είναι:

    Κώστας Καρανικόλας, υποψήφιος διδάκτωρ στο Φυσικό τμήμα του Πολυτεχνείου Yildiz.

    Λάζαρος Γιόφογλου, υποψήφιος διδάκτωρ στο Ιατρικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Ελένη Χατζηβασιλείου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

    Επίσης, απονεμήθηκε Εύφημος Μνεία με χρηματικά ποσά σε δύο ακόμη μεταπτυχιακούς φοιτητές για τις αξιοσημείωτες επιδόσεις τους. Πρόκειται για τους:

    Αναστάσιο Παπαδόπουλο, μεταπτυχιακό φοιτητή στον Τομέα Μαθηματικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο TUBINGEN.

    Γεώργιο Χιονά, υποψήφιο διδάκτορα στον τομέα των Αλγορίθμων και Μηχανισμών για την Τεχνολογία Blockchain, στο Πανεπιστήμιο του Liverpool.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Κωστής Φραγκούλης (Propeller Club): Τιμά 27 ναυτιλιακές εταιρείες εισηγμένες στις Κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ

    Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά στο «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

    Γιάννης Μίχος: Στο 55,41% το ποσοστό του στην Epsilon Net

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ