• Business

    Παιχνίδι για τους ισχυρούς τα τηλεοπτικά -Πόσο θα ανέβει ο πήχης στη δημοπρασία;

    • NewsRoom


    Κι ενώ από ώρα σε ώρα αναμένεται η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την προεπιλογή των επιχειρηματιών που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τα φαβορί ετοιμάζονται πυρετωδώς, δίνοντας από νωρίς τον τόνο στον οποίο θα κινηθεί η διαδικασία της δημοπρασίας. Όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια, λέει η παροιμία και ταιριάζει γάντι στην προκειμένη περίπτωση.

    Όπως και να ‘χει, το κρίσιμο μέγεθος για όσους περάσουν τη διαδικασία προεπιλογής είναι τα χρήματα της δημοπρασίας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να είναι έτοιμος να χτυπήσει μια από τις τέσσερις άδειες με αρκετά χρήματα ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη. Άλλοι διεκδικητές όμως, δείχνουν πως δεν θα αντέξουν να ανέβουν πολύ στη δημοπρασία, η οποία επί της ουσίας ξεκινάει από τα 3,5 εκατ. ευρώ.

    Ευάγγελος Μαρινάκης. Εφοπλιστής
    Ευάγγελος Μαρινάκης. Εφοπλιστής

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού προσανατολίζεται να διατηρήσει χαμηλά το τίμημα για μία από τις τέσσερις άδειες, ενώ άλλοι -που φαίνεται ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν στη διαδικασία αδειοδότησης- εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο της εκπομπής από την Κύπρο. Δύσκολα ή εύκολα πιστεύουν ότι θα βρουν τελικά τρόπο να εκπέμπουν ή να μεταδίδουν δικό τους πρόγραμμα στην Κύπρο, και με βάση το ευρωπαϊκό Δίκαιο να μεταφέρουν μέσω της Digea το σήμα τους και στην Ελλάδα.

    Γιάννης Αλαφούζος - Βαγγέλης Μαρινάκης
    Γιάννης Αλαφούζος – Βαγγέλης Μαρινάκης

    Οι ισχυροί του παιχνιδιού προβάλλουν ήδη ενστάσεις και επί της διαδικασίας της δημοπρασίας αναφορικά με το τελικό τίμημα, ζητώντας να κατατεθούν εγγυητικές επιστολές με το σύνολο του τιμήματος, μέχρι την καταβολή των τριών δόσεων όπως προβλέπεται από το διαγωνισμό. Με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζουν, αποκλείονται οι “λυκοσυμμαχίες” που ενδεχομένως υπάρξουν με τους χαμένους του διαγωνισμού.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/erchete-vrochi-agogon-gia-tis-tileoptikes-adies-kalo-oktovrio-apofasi-tou-ste-logo-diakopon/61868



    ΣΧΟΛΙΑ